"Bubnjivi i psi" 17. jula na platou ispred JU Gimnazije "Slobodan Škerović": Naša muzika dođe do svakog do kog treba

Ljubitelji muzike crnogorskog sastava “Bubnjivi i psi” imaće priliku da čuju uživo pjesme sa nedavno objavljenog albuma “Stanje svijesti” u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, nagovijestio je muzičar Ivan Ivanović

3647 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Ivanović, Foto: Milan Matović
Ivan Ivanović, Foto: Milan Matović

U okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, bend Bubnjivi i psi, nastupiće 17. jula na platou ispred JU Gimnazije “Slobodan Škerović”, a tim povodom za “Vijesti” je gitarista ovog sastava Ivan Ivanović, najavio šta publika može očekivati od repertoara, a osvrnuo se i na nedavno objavljeni album “Stanje svijesti”.

Na početku razgovora Ivanović, koji uz Mihaila Safanovića, Marka Milonjića i Stefana Pantovića čini ovaj sastav, osvrnuo se na to koliko je bitno za muzičku scenu kada se, kao u ovom slučaju, u okviru kulturnih manifestacija obuhvate i svirke.

“Veoma je važno da postoje manifestacije kao što je Podgoričko kulturno ljeto i drago mi je da iz godine u godinu, koliko mogu da ispratim napreduju i šire svoj program, kako u trajanju tako i u raznovrsnosti ponude. Ovakve manifestacije su posebno važne za mlade ljude kojima je često jako teško odvojiti novac za ulaznice koncerata i festivala koje su posljednjih godina sve veće”, prokomentarisao je muzičar.

“Država bi trebala sistemski da se brine o takvim stvarima, jer to publici garantuje besplatan sadržaj, a autorima lak dolazak do publike. Takvih inicijativa bi trebalo da bude što više i da se pravi strategija za neki omladinski kulturni centar koji bi pokrivao više grana umjetnosti i imao akcenat na subkulturu. Tako bi imali ovakve programe tokom cijele godine, a ne samo tokom ljeta i veliki broj umjetnika bi dobio prostor da radi i stvara”, smatra sagovornik “Vijesti”, a potom otkriva i šta će publika imati priliku da čuje 17. maja, te da li će akcenat biti na nedavno objavljenom albumu “Stanje svijesti”.

“Naravno, još uvijek promovišeno naš nedavno objavljeni album ‘Stanje svijesti’, tako da ćemo uživo izvesti kompletan materijal sa pomenutog albuma, kao i nekoliko novih pjesama koje smo već počeli koncertno da izvodimo. Na repertoaru će se naći i par obrada u našem fazonu”, nagovijestio je Ivanović, koji se osvrće i na prijem albuma kod publike.

“S obzirom na to da ljudi sve manje imaju interesovanja za formu muzičkog albuma, za koji se mora odvojiti vrijeme, jako smo zadovljni reakcijama i odzivu publike. Mi se ne bavimo muzikom isključivo radi publike, tako da naša muzika dođe do svakog do kog treba da dođe”, odgovara on.

Kako kaže, oni do kojih je došla njihova muzika, a koji bi voljeli da ih čuju uživo i pored nastupa u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta, ipak neće moći da ih čuju često, ali će regionalni ljubitelji muzike benda “Bubnjivi i psi” moći.

“Svirkama se uvijek nadamo i željno ih iščekujemo. Međutim, vidimo najave domaćih festivala ove godine koji su u potpunosti ignorisali domaću scenu, bojim se da nećemo biti previše aktivni. Imamo neke dogovore za neke mini turneje po regionu, tako da vidjećemo”, poručuje član benda “Bubnjivi i psi”, koji paralelno radi i u sastavima “Parampasčad” i “MP-trio”, te najavljuje novitete i u vezi sa njima.

“Biće novih stvari do kraja godine svakako i od ‘Parampaščadi’ i od ‘MP-tria’, ali više o tome kad se desi”, nagovještava on.

Na pitanje, koliko je zahtjevno i kako postiže da bude aktivan u više bendova istovremeno, a da svaki dobije dovoljno i rada na materijalu i promocije, ali i svirki, kaže:

“Pa, što se svirke tiče i kreativnosti, nije mi teško, jer je svaka priča dovoljno različita da mi daje prostora da u tome plivam. Međutim, ono što zna da bude problematično je upravo marketing. Često ne uspijevamo time da se bavimo dovoljno dobro i posvećeno. Tako da opet apelujem na ljude koji se pronalaze u poslu menadžera da se jave i ujedine crnogorsku scenu”.

Bonus video: