“Deminutiv” i “Roba bez greške” na Bedem festu

Glasovima publike odabrana dva benda koja će dobiti svoje mjesto na bini u Nikšiću

3769 pregleda 0 komentar(a)
Roba bez greške, Foto: Facebook
Roba bez greške, Foto: Facebook

Zahvaljujući glasovima publike na XV izdanju Bedem festa, koji se održava od 22. do 24. avgusta, nastupiće mladi bendovi “Deminutiv” iz Prnjavora i “Roba bez greške” iz Podgorice.

Desetodnevno glasanje za mlade bendove koji su se prijavili za učešće na Bedem festu, organizovano je u sklopu projekta “We can do it together” koji nevladina organizacija “Pro Futuro” iz Nikšića realizuje u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom iz Tuzle.

“Zajedničkim snagama nastavljamo dugotrpeljiv rad na afirmaciji mladih ljudi i mladih bendova iz Crne Gore i regiona zapadnog Balkana. Živimo u vremenu kada mladi bendovi nemaju baš puno prilika da putuju, sviraju i da nastupaju. Brojni su problemi sa kojima se suočava današnja omladina, a koje treba rješavati u duhu pozitivne energije i dobrih međususjedskih odnosa. Bedem fest će radeći sa mladima i za mlade nastaviti da bude otvorena pozornica kojom mladim ljudima i stvaraocima dajemo vjetar u leđa na njihovom putu usavršavanja, razvoja i kreiranja sopstvenog imidža i identiteta”, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako su istakli, ovakvi projekti doprinose unapređenju regionalne saradnje i inovativnih načina sprovođenja kulturnih i umjetničkih aktivnosti koje imaju regionalnu komponentu, a dugoročno teže izgradnji stabilnog mira.

Projekat “We can do it together” finansiran je kroz prvi poziv Omladinskog kulturnog fonda za mlade na zapadnom Balkanu koji sprovodi Reginalna kancelarija za saradnju mladih zapadnog Balkana (RYCO), uz podršku Saveznog ministarstva inostranih poslova Njemačke.

Bonus video: