Narednog vikenda u Nikšiću Fort blues rock fest

Prvi segment manifestacije, koji se održava 28. i 29. jula, biće praznik bluz, kantri i rok muzike

2424 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Posljednji vikend u julu u Nikšiću je rezervisan za Fort blues rock fest koji će imati dva segmenta. Prvi segment, koji se održava 28. i 29. jula, kako najavljuju organizatori, biće praznik bluz, kantri i rok muzike i isključivo je muzički.

“Ove godine imamo novog prijatelja festivala koji nam je pomogao u organizaciji prvog festivalskog dana. To je kultni Dom omladine Beograd i izuzetno smo zadovoljni što je naš festival prepoznala ustanova koja je organizovala na hiljade koncerata i raznih manifestacija iz oblasti kulture i umjetnosti”, kazao je jedan od organizatora Fort blues rock festa, Predrag Nikolić.

Tako će prve večeri, 28. jula, nastupiti “Monday blues” bend, prekaljena ekipa muzičara iz Doma omladine, kako ih Nikolić najavi, i “Texas Flood”, bluz-rok trio, takođe iz Beograda. Cijena ulaznice za prvo veče je pet eura, dok će druge večeri koncert imati bend “Glib”, grupa iskusnih beogradskih muzičara koja svira kantri, rok, i Mile Kekin koji dolazi u pratnji šest muzičara, a ulaznica je deset eura.

Prošle godine prvi međunarodni bluz-rok festival u Crnoj Gori uspostavio je saradnju s Hercegnovskim strip festivalom (HSF), pa je organizovan strip vikend. Tako će biti i ovog puta pa će 3. i 4. avgusta HSF u Nikšić dovesti, prema najavi organizatora, najveće majstore devete umjetnosti.

“Gosti će biti Giorgio Pontrelli iz Italije, najpoznatiji po crtanju čuvenog Dilan Doga, doajen hrvatske strip scene Štef Bartolić, uz najbolje strip autore iz Crne Gore”, kazao je Nikolić.

Ali, nijesu zaboravili ni muzički dio, pa će muzički gosti strip vikenda biti grupa “Rudolf” koja će nastupiti 3. avgusta (ulaz slobodan), a noć kasnije scena je rezervisana za Ramba Amadeusa (cijena ulaznice je pet eura), koji u Nikšić stiže poslije dužeg vremena.

Iako festival u nazivu ima riječ “Fort” (tvrđava), moralo se odustati od prvobitne zamisli da isti bude organizovan na staroj nikšićkoj tvrđavi, gdje se u početku i održavao.

“Zbog neuslovnosti tvrđave i nedostatka adekvatnog prostora za festival našeg tipa, ne toliko komercijalnih muzičkih i umjetničkih pravaca. Zbog toga smo festival premjestili na terasu House pub-a jer je ambijent terase i stara kuća iz tridesetih godina prošlog vijeka najprikladnije mjesto u gradu za muzičke pravce koje promovišemo”, istakao je Nikolić.

Bonus video: