Saradnja crnogorskih producenata sa Validom

Vibin wit DJ Mono i Todor Tadić uradili su muziku i aranžman za singl “Never Question” na kojem gostuje Neisha Neshae

1924 pregleda 1 komentar(a)
Valid i Neisha Neshae, Foto: Privatna arhiva
Valid i Neisha Neshae, Foto: Privatna arhiva

Podgorički producenti Nikola Rajović poznatiji kao Vibin wit DJ Mono i Todor Tadić iz Knowhere2run studija, nedavno su ostvarili saradnju s američkim reperom Validom, na pjesmi “Never Question”.

Oni su uradili muziku i aranžman novog singla američkog repera Valida, na kome gostuje Neisha Neshae, proklamovana kraljica R&B Trap-a.

“Valid iz Detroita objavljuje još jedan singl s nadolazećeg albuma ‘Peach Brandy’, ovaj put sarađujući s jednom od najproduktivnijih umjetnica iz Detroita, Neishom Neshae. Poznata kao kraljica R&B trapa, Neisha je ostavila značajan uticaj muzikom koju stvara, prvenstveno saradnjama sa E-40, Sada Baby, turnejama s Big Seanom i singlovima s kojima je dosljedno bila na relevantnim top listama”, piše u saopštenju crnogorskih producenata.

“Njihov zajednički singl ‘Never Question’ istražuje temu lojalnosti i ljubavi. Ova pjesma je četvrti singl koji je Valid objavio u samo dva mjeseca, povećavajući iščekivanje za njegov album inspirisan Balkanom ‘Peach Brandy’ koji će biti objavljen u petak, 26. jula. Ova pjesma i predstojeći album nastali su u saradnji s Valternativa Records iz Srbije”, dodaje se u saopštenju.

Validovo prethodno izdanje “May 6th” privuklo je pažnju u regionu sa modernim pristupom tradicionalnoj pjesmi “Đurđevdan”, nakon čega je uslijedila humoristična i zarazna “Nine to Five”, Zatim je izdao “Stara Škola” s nekim od najboljih MC-a u istočnoj Europi - Struka, Frenkie, BARS, Ghet, LD Pistolero i jedan od najpoznatijih crnogorskih repera Random. Sada, s “Never Question” Valid dijeli iskrene refleksije proizašle iz njegovih ličnih iskustava.

“Kao izvođač iz Detroita sa srpskim nasljeđem Valid je dosljedno prikazivao svoje balkanske korijene kroz cijelu svoju karijeru, a ujedno vješto postiže ravnotežu između poštovanja svojeg etničkog identiteta i privlačenja raznovrsne publike”, pojašnjeno je u najavi prethodnog singla “May 6th”.

Valid, reper rođen u Detroitu u porodici srpskih imigranata, predstavio je 2020. godine “The Plum Brandy EP”, konceptualni projekat koji slavi njegovo istočnoevropsko nasljeđe, na kojem je sarađivao isključivo s balkanskim producentima.

“Never Question”, kao i ranije objavljene pjesme “May 6th”, “Nine to Five” i “Stara Škola”, mogu se preslušati na zvaničnom Youtube kanalu repera Valida.

Bonus video: