Dobbla Galiot objavio spot za pjesmu "Frateli": Album stiže u oktobru

Budvanski reper sa njegovim kolektivom Radio Katakomba večeras će nastupiti u Podgorici

5407 pregleda 73 reakcija 1 komentar(a)
Dobbla Galiot, Foto: Mladen Jevtić
Dobbla Galiot, Foto: Mladen Jevtić

Budvanski reper Dobbla Galiot objavio je spot za pjesmu "Frateli" kojom je konačno najavio dugo čekani debi album.

Njega je publika prvobitno upoznala kao člana hip hop kolektiva Radio Katakomba. Svoj talenat pokazao je u punom sjaju na debi EP-u "Pješčanik" koji je objavio 2015, iste godine bio je i učesnik međunarodnog rep betla održanog u Podgorici i još tada postao jedno od imena na domaćoj rep sceni od kojeg se dosta očekivalo. Drugi EP "Pucanj u nebo" objavio je 2020. i nakon toga najavio prvi album. Do sada je, međutim, objavio samo nekoliko pjesama, ali je reper sada spreman da konačno sa svijetom podijeli svoje prvo dugosvirajuće izdanje.

"Razlozi za višegodišnje odlaganje izlaska albuma su svakojaki, od tehničkih i finansijskih, pa sve do ličnih, intimnih. Neke stvari su se promijenile na bolje i mislim da je sad dobar momentum", objašnjava on.

Za realizaciju spota za najavni singl pobrinuli su se Mladen Jevtić (kamera) i Ivan Stanivuković (montaža). Autori muzike su Knowhere2run, miks potpisuje Necke, Dobblin kolega iz kolektiva Radio Katakomba, a master Stevan Mandić.

"Spot je sniman u martu na dvije lokacije u okolini Budve, u Vješticama i Rafailovićima, ispod mosta i u garaži. Namjera je bila da se izbjegnu frekventne lokacije zbog veće slobode tokom snimanja, kao i zbog 'low budget' karaktera produkcije. Ideja za ekranizaciju ove pjesme nastala je neplanirano kad su se stvorili uslovi za snimanje, na kraju se i ta crno-bijela estetika odlično uklopila sa pjesmom", priča Dobbla za "Vijesti".

Album koji će nositi naziv "Na čelu trpeze" trebalo bi da izađe na jesen, kaže on, najvjerovatnije u oktobru.

"Još jedan singl bi trebalo da bude objavljen prije nego što cijeli album bude dostupan za preslušavanje na striming platformama. Nadam se da ću snimiti još jedan spot do tada, a što se tiče promocije albuma, još nemam neke konkretne planove", dodaje reper.

U međuvremenu, publika će moći Dobblu da čuje uživo na hip hop koncertu koji će se održati večeras (subota 20. jula) u dvoršitu Itaka Library Bara u Podgorici. Budvanski reper nastupiće zajedno sa kolektivom Radio Katakomba, a binu će dijeliti te večeri sa brojnim crnogorskim i srpskim kolegama, jer će na istom mjestu svoje pjesme izvesti i Wicked Ras, Ronaldo Maximum, Shtulla, Lerdifon, Sinovatz, Konza Šnostra i Eli Džejn. Početak je zakazan za 20 sati.

"Nastupam sa Necketom i Jollandom (Radio katakomba postava), biće tu i mnoštvo lokalnih i par regionalnih izvođača. Što se tiče repertoara, biće akcenat na novijim pjesmama", najavio je Dobbla.

Bonus video: