Brus Springstin i zvanično postao milijarder

U 74. godini života Springstin i dalje ide na velike turneje, od kojih značajno zarađuje

4983 pregleda 0 komentar(a)
Brus Springstin, Foto: Reuters
Brus Springstin, Foto: Reuters

Brus Springstin je i zvanično milijarder, navodi Forbes magazin. Legendarni američki muzičar koji je postao rokenrol glas radničke glase sada vrijedi 1.1 milijardu dolara prema "konzervativnoj" procjeni magazina.

Većinu tog bogatstva Springstin je stekao tokom posljednjih nekoliko godina. On je 2021. prodao cijeli svoj muzički katalog, koji je stvarao decenijama i koji sadrži preko 300 pjesama na 20 studijskih albuma i drugim izdanjima, kompaniji Sony za nevjerovatnih 500 do 550 miliona dolara. U pitanju je najveći takav posao kad je u pitanju prodaja muzičkog kataloga, gotovo duplo veći od prethodnog rekorda koji je postavio Universal kada je platio 300 miliona dolara za katalog Boba Dilana u decembru 2020.

U 74. godini života Springstin i dalje ide na velike turneje, od kojih značajno zarađuje. Pollstar je izvjestio da je 2023. Springstin prodao više od 1.6 miliona koncertnih ulaznica, generišući prihod od 380 miliona dolara.

Rođen i odrastao u porodici iz radničke klase u Nju Džerziju, Springstin je jedan od najcjenjenijih rok muzičara svoje generacije, poznat po pjesamama u kojima opisuje svakodnevnicu običnog čovjeka i maratonskim koncertima. Od njegovog debi albuma "Greetings From Asbury Park, NJ" iz 1973. postao je jedan od najprodavanijih muzičara svih vremena, sa više od 71 milion albuma prodatih u Americi i 140 miliona širom svijeta. Njegovi najveći hitovi su "Born To Run", "Thunder Road", "I'm On Fire" i "Dancing in the Dark".

Osvojio je 20 Gremi nagrada, Oskara za najbolju orginalnu pjesmu i specijalnu Tony nagradu.

Bonus video: