Jane's Addiction u originalnoj postavi nakon 34 godine: Novi singl je samo početak

Pjevač Farel kazao je da je rad na novom albumu "jedan od najuzbudljivijih perioda u njegovom životu"

6227 pregleda 1 komentar(a)
Peri Farel, Foto: Printscreen YouTube
Peri Farel, Foto: Printscreen YouTube

Poznati američki rok sastav Jane's Addiction, koji je na vrhuncu popularnosti bio krajem 80-ih i početkom 90-ih, okupio se ponovo u originalnoj postavi nakon 34 godine i objavio novi singl "Imminent Redemption".

"Drugačije je ovog puta. Svi ponovo na okupu, objavljujemo novu muziku. Vrijeme je. Dobrodošli u sljedeće poglavlje grupe Jane's Addiction. 'Imminent Redemption' je samo početak", poručili su iz benda koji čine Peri Farel, Dejv Navaro, Stiven Perkins i Erik Ejveri.

Američki sastav je trenutno na turneji koja dobija samo pohvale kritičara. Na koncertima je već svirao "Imminent Redemption", kao i numeru pod nazivom "True Love". Pjevač Farel kazao je da je rad na novom albumu "jedan od najuzbudljivijih perioda u njegovom životu".

Jane's Addiction bio je jedan od prvih predstavnika alternativnog roka koji je u Americi dobio pažnju mejnstrim medija i zabilježio komercijalne uspjehe početkom 90-ih, a pjevač Peri Farel osmislio je 1991. njihovu oproštajnu turneju 1991, koja se pretvorila u uspješan festival koji postoji i danas.

Bonus video: