Najbitnija je originalnost: Novi singl Viteza Đurovića

Vitez Đurović priča o novom singlu “Moja vila”, koju je snimio zajedno sa Đurom Poznanovićem i klapom Bokelji

7182 pregleda 97 reakcija 3 komentar(a)
Vitez Đurović, Poznanović i klapa Bokelji, detalj iz spota, Foto: Printscreen
Vitez Đurović, Poznanović i klapa Bokelji, detalj iz spota, Foto: Printscreen

Mediteranski pop zvuk gašenjem ljetnjih takmičarskih festivala sve se rjeđe može čuti čak i u pjesmama crnogorskih izvođača, međutim Miloš Govedarica aka Vitez Đurović riješio je da njegov novi singl “Moja vila” bude upravo u tom duhu. Tekst i muziku potpisuje Vizet Đurović, a pored njega svoj doprinos su dali i Alex Kotan kao producent, Dragan Ivanović je bio zadužen za miks i master, dok je Svetlana Govedarica pjevala prateće vokale. Svoj vokalni doprinos dao je i muzičar Đuro Poznanović, kao i klapa Bokelji.

“Zadovoljan sam reakcijama, mislim da pjesma dobro prolazi kod publike. Dosta je pozitivnih reakcija i nadam se da će pjesma pronaći svoj put do radio-stanica, kao i televizija”, kaže na početku razgovora Vitez Đurović.

Kao neko ko je odrastao uz mediteranski pop, kaže da je logično bilo da napravi pjesmu upravo u ovom fazonu. Inače, u svom muzičkom opusu do sada se nije vezao samo na jedan žanr.

“Inače ne pratim muzičke trendove, pokušavam da održavam svoj pravac. Sa blagim uticajima različitih žanrova. Tako da možda u budućnosti bude i nešto ultra moderno, ali sa pečatom Viteza Đurovića. Inače, u posljednje vrijeme napisao sam neke pjesme i za druge izvođače koji su u različitim žanrovima. Tako da sve je moguće”, naglašava Vitez Đurović za kojeg kad je muzika u pitanju ne postoje kompromisi. O tome koliko je nekad teže graditi karijeru bez mogućnosti da se prilagođava ukusu publike, odgovara:

“Mislim da je publici najbitnija originalnost. Kopiranjem i praćenjem aktuelnih trendova gubi se osjećaj prave umjetnosti. Ono što je moderno ne znači da je i kvalitetno. Vjerujem u svoj stil i nadam se uspjehu pjesama koje još uvijek nisu objavljene”.

Većina izvođača izbjegava da ljeti promoviše nove pjesme, međutim Vitez Đurović je upravo vrele ljetnje dane izabrao da pusti u etar svoj novi singl.

“’Moja Vila’ je moglo bi se reći mediteranska pop balada. Po meni najbolji trenutak za promociju pjesme bila je pred sezona, lijepo vrijeme, more i sunce. Tada su ljudi opušteniji i lakše prihvataju opuštajuće melodije poput ove”, siguran je sagovornik Vijesti.

Iako je dugo godina u muzici, Đuru Poznanoviću je ovo prvi put da se pojavljuje u ulozi vokalnog soliste, te Vitez Đurović otkriva kako je natjerao dugogodišnjeg kolegu da sa njim zapjeva:

“Đuro je bio u studiju kada je čuo pjesmu. Otpjevao jedan dio i rekao da mu se sviđa kako zvuči. Nakon toga, dogovorili smo se da on otpjeva jednu dionicu. Nakon toga uključila se i klapa Bokelji. I tako je stvorena priča koja se zove ‘Moja Vila’”, zaključuje muzičar.

Bonus video: