Autorsko veče Ivana Marovića danas u Gornjoj Lastvi

Publika će imati priliku da uživa u širokom dijapazonu žanrova, od klasike do džeza i roka

1323 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Marović, Foto: Privatna arhiva
Ivan Marović, Foto: Privatna arhiva

Autorsko veče kompozitora Ivana Marovića iz Tivta, biće održano danas na Tivat Music Festivalu (TMF), u 22 časa u inspirativnom ambijentu starog bokeljskog sela Gornja Lastva na obroncima Vrmca iznad Tivta.

Koncert ovog afirmisanog tivatskog muzičara i kompozitora TMF priređuje u saradnji sa Kulturno-zavičajnim udruženjem “Napredak” iz Gornje Lastve.

Publika će imati priliku da uživa u širokom dijapazonu žanrova, od klasike do džeza i roka. U osvjedočenom koncertnom ambijentu gornjolastovske scene na otvorenom nastupiće Marija Mitrović (klavijature), Luna Kostadinović (violina), Tin Džaferović (kontrabas), Blažo Tatar (bubnjevi) i Ivan Marović (gitara). Moderator će biti muzikolog i muzički kritičar Boris Marković.

“Predstavljanjem muzičara i ansambala koji su porijeklom ili životnim okolnostima vezani za Boku, realizuje se jedan od ciljeva Festivala - jačanje kapaciteta lokalne muzičke scene. U okviru tog segmenta, publika će u Gornjoj Lastvi moći da prisustvuje autorskom koncertu kompozitora Ivana Marovića. Festivalom želimo da promovišemo i unapređenje lokalnog nasljeđa, a predstavljanjem autorskih djela Bokelja, nadamo se da ćemo inspirisati i druge na slične poduhvate”, saopštili su iz tima za odnose s javnošću Tivat Music festivala.

Tivćanin Ivan Marović je u Kotoru završio nižu i srednju muzičku školu. Kao osnovca ga zapaža istaknuti jugoslovenski kompozitor Vojin Komadina, koji mu postaje mentor. Upisuje potom studije kompozicije i klavira na Cetinju. Tokom školovanja svoja znanja je širio i upotpunjavao posjećujući brojne masterklasove, ne samo na polju kompozicije, već i džez klavira i filmske muzike, snimajući više albuma džez muzike i ostalih žanrova. Pored autorske bavi se aktivno pozorišnom i filmskom muzikom za koju je dobitnik više nagrada na domaćim i inostranim festivalima.

Bonus video: