Špansko ostrvo istražuje spot Kejti Peri zbog moguće ekološke štete

Video uključuje kadrove dina na S’Espalmadoru, jednom od ekološki najbogatijih područja Formentere

4088 pregleda 0 komentar(a)
Kejti Peri, Foto: Printscreen YouTube
Kejti Peri, Foto: Printscreen YouTube

Američka pop zvijezda Kejti Peri je pod istragom zbog moguće ekološke štete koju je načinila zaštićenim dinama S’Espalmadora nakon objavljivanja muzičkog spota za njen novi singl "Lifetimes", koji je sniman na Ibici, prenosi Gardijan.

Odjeljenje za zaštitu životne sredine Balearskih ostrva izdalo je u utorak saopštenje u kojem tvrde da produkcijska kuća nije obezbijedila potrebnu dozvolu prije snimanja.

Video za pjesmu, koji je režirao Stillz, objavljen je 8. avgusta, a u njemu se 39-godišnja pjevačica provodi na ostrvima Ibica i Formentera, sunčajući se na plaži tokom dana i provodeći se u čuvenim noćnim klubovima ovih ostrva. Video uključuje kadrove dina na S’Espalmadoru, jednom od ekološki najbogatijih područja Formentere.

Odjeljenje je pojasnilo da istražuje moguću štetu na zabranjenom području, koje je označeno konopcima. Prema njihovom saopštenju, snimanje ne predstavlja "krivično djelo protiv životne sredine" jer se video ili fotografski izvještaji "mogu odobriti" na zahtjev.

S’Espalmador je ostrvce dužine otprilike 1,8 milja, smješteno sjeverno od Formentere, i od 1980. godine je dio prirodnog parka. Dine na ovom malom, privatnom i nenaseljenom ostrvu čine najbolje očuvan sistem dina na Balearskim ostrvima i od "velikog su ekološkog značaja", navodi se na sajtu regionalne vlade.

"Lifetimes", koji je producirao kontroverzni Dr Luke, je singl koji slijedi nakon povratničkog singla Kejti Peri "Woman’s World", objavljenog u julu, koji je izazvao uglavnom negativne reakcije.

Ovi singlovi najavljuju njen predstojeći album "143" koji bi trebalo da izađe 20. septembra.

To će biti prvi album Kejti Peri od albuma "Smile" iz 2020. godine, koji je dostigao peto mjesto na Billboard 200 listi.

Bonus video: