Lejdi Gaga i Bruno Mars udružili snage na pjesmi "Die With a Smile"

U spotu poznati muzičari nastupaju u kaubojskim kostimima u prostoriji koja izgleda kao hibrid studija za snimanje iz 1950-ih i seta za TV emisiju

1851 pregleda 0 komentar(a)
Bruno Mars i Lejdi Gaga, Foto: Printscreen YouTube
Bruno Mars i Lejdi Gaga, Foto: Printscreen YouTube

Američke pop zvijezde Lejdi Gaga i Bruno Mars udružili su snage na novom singlu "Die With a Smile", koji prati spot u vintidž stilu, a režiju potpisuju Danijel Ramos i sam Mars.

U spotu poznati pjevač i Gaga nastupaju u kaubojskim kostimima u prostoriji koja izgleda kao hibrid studija za snimanje iz 1950-ih i seta za TV emisiju. U saopštenju za javnost, Gaga je napomenula da je njen album skoro završen.

"Bruno i ja imamo puno poštovanja jedno za drugo i razgovarali smo o mogućoj saradnji. Završavala sam svoj album u Malibuu, a jedne noći, nakon dugog dana, pozvao me je u svoj studio da čujem na čemu je radio. Bilo je oko ponoći kada sam stigla i bila sam oduševljena onim što je počeo da pravi. Ostali smo budni cijelu noć i završili pisanje i snimanje pjesme. Brunov talenat je nevjerovatan. Njegova muzikalnost i vizija su na posebnom nivou. Niko nije kao on", saopštila je pjevačica.

Mars je kazao da mu je bila čast sarađivati sa Gagom.

"Ona je ikona i daje ovoj pjesmi magiju. Presrećan sam što će je svi čuti", dodao je.

Posljednji singl Lejdi Gage bio je "Hold My Hand", pjesma rađena za akcioni film "Top Gun: Maverick" iz 2022. godine. Od tada je nastupila na dodjeli Oskara 2023. i na otvaranju Olimpijskih igara ove godine, te ponovo pokrenula svoju popularnu rezidenciju u Las Vegasu.

Njen posljednji, šesti studijski album "Chromatica" objavljen je 2020. Pjevačica će se 4. oktobra pojaviti kao Harli Kvin u nastavku filma "Džoker" Toda Filipsa, zajedno sa Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi.

Posljednji muzički poduhvat Bruna Marsa je Silk Sonic - njegov projekat sa Andersonom .Paakom. Njihov debitantski album "An Evening With Silk Sonic" objavljen je 2021. godine.

Bonus video: