Primal Scream ima novi singl: Evropa je tvrđava izgrađena na kolonijalnoj pljački

U saopštenju za medije, frontmen Bobi Gilespi je rekao da je "Deep Dark Waters" nastala pod uticajem spisa Franka "Bifa" Berardija i da sadrži upozorenja iz istorije, jer "oni koji ne uče iz prošlosti osuđeni su da je ponove"

2410 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz spota, Foto: Printscreen YouTube

Poznati škotski rok sastav Primal Scream će 8. novembra objaviti svoj prvi novi album u nakon osam godina "Come Ahead", a sada je objavio drugi najavni singl, politički angažovanu pjesmu "Deep Dark Waters".

Numera je objavljena uz video koji je režirao dugogodišnji saradnik Daglas Hart. U saopštenju za medije, frontmen Bobi Gilespi je rekao da je "Deep Dark Waters" nastala pod uticajem spisa Franka "Bifa" Berardija i da sadrži upozorenja iz istorije, jer "oni koji ne uče iz prošlosti osuđeni su da je ponove".

U pjesmi Gilespi opisuje Evropu kao tvrđavu izgađenu na kolonijalnoj pljački, optužujući je da se prema migrantima ponaša kao prema Jevrejima uoči Drugog svjetskog rata.

Ranije je škotski bend objavio "Love Insurrection", a Gilespi je kazao da je glavna tema novog albuma sukob, "bilo unutrašnji ili spoljni".

"Album ima poruku nade, ali je izbalansirana prihvatanjem najgore strane ljudske prirode", dodao je pjevač.

Bonus video: