U subotu Spičanska noć u Sutomoru

Manifestacija, poručuju organizatori, ima za cili da posjetiocima dočara i pokaže pravi identitet Spiča koji se kroz vjekove kulturnim, materijalnim i nematerijalnim dobrima pozicionirao na mapi atraktivnih turističkih lokaliteta

11253 pregleda 56 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tradicionalna manifestacija, Spičanska noć, održaće se ove subote na novom gradskom trgu u Sutomoru.

Ta manifestacija, koja privlači sve više posjetilaca, posvećena je očuvanju kulturne baštine i promociji običaja i tradicije ovog kraja.

“Spičanska noć" predstavlja jedinstvenu priliku za sve posjetioce da uživaju u bogatom programu koji obuhvata nastupe lokalnih muzičkih i folklornih ansambala, tradicionalne igre i običaje. Ove godine, gosti će imati priliku da uživaju u izvedbama KIC Pop Hor-a, Zdravka Đuranovića, Plesnog kluba Habanera, FA Rumija, Mjesne muzike Đenovići i hitovima jednog od najpopularnijih izvođača na našim prostorima Aca Pejovica”, najavili su iz Turističke organizacije Bar, koja je zajedno sa Opštinom Bar pokrovitelj ovog događaja, dok su organizatori NVU Spičana Nehaj i MZ Sutomore.

Manifestacija, poručuju; ima za cili da posjetiocima dočara i pokaže pravi identitet Spiča koji se kroz vjekove kulturnim, materijalnim i nematerijalnim dobrima pozicionirao na mapi atraktivnih turističkih lokaliteta.

Početak događaja zakan je za 19.30.

Bonus video: