Novim singlom The Jesus And Mary Chain se podsjetili ranih dana muzičke karijere

Škotski alternativni sastav fomiran je 1983. i smatra se jednim od najznačajnijih predstavnika šugejz i nojz pop podžanrova

1797 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prije više od četiri decenije, braća Džim i Vilijam Rid su kratko bili u bendu zvanom Poppy Seeds. Danas su publici poznati kao The Jesus And Mary Chain, a svojim ranim danima odali su počast novim singlom pod nazivom "Pop Seeds."

Braća Rid su osmislili pjesmu "Pop Seeds" tokom sesija za njihov album "Glasgow Eyes" koji je izašao u martu 2024. Dok je taj album pomalo mračnijeg tona, "Pop Seeds" je vedra, psihodelična pjesma, opisana kao "nostalgično prizivanje zajedničkog psihičkog pejzaža koji je doveo do osnivanja benda The Jesus And Mary Chain, a koji Džim i Vilijam opisuju u svojim novim memoarima 'Never Understood'", saopšteno je iz benda.

Škotski alternativni sastav fomiran je 1983. i smatra se jednim od najznačajnijih predstavnika šugejz i nojz pop podžanrova. Debi album "Psychocandy" objavljen je uz pohvale kritike 1985, a najveći komercijalni uspjeh imali su sljedećim izdanjem "Darklands" koje je zauzelo peto mjesto na britanskoj top listi albuma 1987.

"Glasgow Eyes" njihovo je osmo studijsko izdanje.

Bonus video: