Franz Ferdinand najavio novi album nakon sedam godina pauze

Spot za pjesmu "Audacious", koji je režirao Endi Nouls najavio je novo izdanje na kojem je bend sarađivao sa producentom Markom Ralfom

1254 pregleda 0 komentar(a)
Franz Ferdinand, Foto: Shutterstock
Franz Ferdinand, Foto: Shutterstock

Škotski rok sastav Franz Ferdinand vraća se sa svojim prvim albumom nakon sedam godina, pod nazivom "The Human Fear"- Novi album izlazi 10. januara naredne godine.

Ponovo udruženi sa producentom Markom Ralfom, koji je radio na albumu "Right Thoughts, Right Words, Right Action", bend je snimio ovaj nastavak albuma "Always Ascending" u Škotskoj. Spot za pjesmu "Audacious", koji je režirao Endi Nouls najavio je novi album.

"Radi se o smjeloj reakciji kada osjetite da se tkanje postojanja raspada oko vas. Biti hrabar, biti kontra. Viriti preko ivice u vječnost nepostojanja i reći: Ne danas, hvala!", kazao je frontmen Aleks Kapranos u saopštenju za medije.

"Strah vas podsjeća da ste živi. Mislim da smo svi na neki način zavisni od uzbuđenja koje nam može dati. Način na koji reagujemo na njega pokazuje da smo ljudi. Dakle, evo gomile pjesama koje tragaju za uzbuđenjem ljudskog postojanja kroz strahove. Iako to možda nećete odmah primjetiti pri prvom slušanju", dodao je muzičar.

Biće to prvi album Franz Ferdinanda na kojem se pojavljuju bubnjarkaOdri Tejt i gitarista Dino Bardo. Nova postava benda će krenuti na evropsku turneju početkom sljedeće godine.

Bonus video: