Morisi tvrdi da je Džoni Mar blokirao izdavanje novog albuma najvećih hitova The Smithsa

"Warner je kontaktirao Morisija i dizajnera omota Darena Evansa da sastave dizajn za sva četiri izdanja, ali su svi bili odbijeni od strane Džonija Mara“, napisao je Morisi

2694 pregleda 0 komentar(a)
Morisi, Foto: Shutterstock
Morisi, Foto: Shutterstock

Poznati britanski muziarč Morisi je objavio izjavu na svom sajtu, tvrdeći da se njegov nekadašnji kolega iz grupe The Smiths Džoni Mar protivi izdavanju boks seta i programa reizdanja. Frontmen grupe The Smiths napisao je da je u planu bio album najvećih hitova pod nazivom "Smiths Rule OK!", uz reizdanja prvog singla benda iz 1983. godine, "Hand in Glove", i sljedećeg singla "This Charming Man", kao i luksuzni boks set njihovog istoimenog debitantskog albuma.

"Warner je kontaktirao Morisija i dizajnera omota Darena Evansa da sastave dizajn za sva četiri izdanja, ali su svi bili odbijeni od strane Džonija Mara“, napisao je Morisi.

Predloženi dizajn i živopisni naslov "Smiths Rule OK!", na kojem bi riječi bile ispisane grafitima iznad slike benda, bio bi neuobičajen za grupu čiji omoti albuma obično sadrže ozbiljne fontove. Osim albuma "The Sound of the Smiths" iz 2008. godine, omoti njihovih albuma ne prikazuju slike benda, već ulične fotografije ili portrete filmskih zvijezda.

Ovo je posljednje u nizu neslaganja Morisija i Mara, koji su osnovali The Smiths 1982. godine. Bend je postao definicija britanske indi muzike te dekade, zahvaljujući Marovoj karakterističnoj zvonkoj gitari, Morisijevim naizmjenično toksičnim i romantičnim tekstovima, te dinamičnoj ritam sekciji. Njihova muzika i dalje je veoma popularna – bend ima 17 miliona slušalaca mjesečno na Spotifyju.

U avgustu, Morisi je tvrdio da je promoter AEG dao "unosnu ponudu Morisiju i Maru za svjetsku turneju The Smithsa tokom 2025. godine, te da je Morisi pristao, a Mar ignorisao ponudu.

Od raspada benda 1987. godine, i Morisi i Mar su imali uspješne solo karijere, a bend se nikada nije ponovo okupio.

"Radije bih pojeo vlastite testise nego ponovo okupio The Smiths, a to nešto znači za vegetarijanca", kazao je Morisi ranije.

Bonus video: