Jane’s Addiction otkazali turneju nakon što su se potukli na bini

Navaro je rekao da članovi benda duboko žale što neće moći da nastupe za fanove, ali da ne vide rješenje koje bi osiguralo bezbjedno okruženje na sceni ili im omogućilo da pruže odličan nastup svake večeri

2775 pregleda 0 komentar(a)
Navaro i Ferel, Foto: Printscreen YouTube
Navaro i Ferel, Foto: Printscreen YouTube

Američki rok sastav koji je obilježio svojim hitovima kraj 80-ih i početak 90-ih, Jane’s Addiction saopštio je da otkazuje svoju tekuću sjevernoameričku turneju, nakon što je u petak tokom koncerta u Bostonu došlo do sukoba na sceni između frontmena Perija Ferela i gitariste Dejva Navara.

"Zbog nastavka određenog ponašanja i mentalnih problema našeg pjevača Perija Ferela, došli smo do zaključka da nemamo izbora nego da prekinemo trenutnu turneju po SAD-u. Naša briga za njegovo lično zdravlje i sigurnost, kao i našu, ostavila nas je bez alternative. Nadamo se da će pronaći pomoć koja mu je potrebna", stoji u izjavi objavljenoj na Navarovoj Instagram stranici, koju su potpisali gitarista i članovi benda Erik Ejveri i Stiven Perkins.

Navaro je rekao da članovi benda duboko žale što neće moći da nastupe za fanove, ali da ne vide rješenje koje bi osiguralo bezbjedno okruženje na sceni ili im omogućilo da pruže odličan nastup svake večeri.

"Naša srca su slomljena", zaključuje se u saopštenju.

Snimci sa koncerta u Bostonu prikazuju Ferela kako gura i udara Navara, prije nego što ga članovi ekipe obuzdaju. Ferel je potom uklonjen sa scene, što je dovelo do prekida koncerta.

Ferelova supruga Eti Lau kasnije je napisala na Instagramu da je pjevač "osjetio da je jačina zvuka na bini bila izuzetno visoka i da je njegov glas bio nadjačan od strane benda".

Dodala je da je takođe patio od upale grla, te da se Ferel izvinio publici na koncertu u Njujorku ranije te sedmice, rekavši: "Nešto nije u redu sa mojim glasom. Odjednom ne mogu da pogodim tonove".

Ovaj novi razlaz će razočarati fanove koji su se radovali povratku klasične postave grupe Jane's Addiction nakon decenija odsustva, sa Ejverijem koji se vratio u bend ove godine prvi put od 2010. i Navarom koji se takođe vratio nakon nekoliko godina pauze zbog dugotrajne kovid infekcije.

Bend je trebalo da održi još 12 koncerata širom SAD-a i Kanade u narednim sedmicama.

Jane’s Addiction su osnovani 1985. godine, a njihova prva dva albuma na kojima su spojili hard rok i psihodelični zvuk, postali su platinasti u SAD-u.

Bonus video: