Večeras koncert Nevernih beba u Podgorici

Regionalno popularni rok sastav gostuje u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta

5173 pregleda 11 komentar(a)
Milan Đurđević, Foto: Luka Zeković
Milan Đurđević, Foto: Luka Zeković

Srpska rok grupa Neverne bebe večeras će nastupiti na Trgu nezavisnosti u Podgorici u sklopu Podgoričkog kulturnog ljeta. Početak koncerta zakazan je za 21 sat.

Regionalno popularni sastav osnovan je 1993, a u ovoj postavi nastupa od proljeća 2011, kada se Jeleni Pudar na mjestu vokala pridružila Tijana Sretković.

Ostali članovi benda su: Vladan Ðurđević (bas), Saša Ranđelović (gitara), Vladimir Ružičić Kebac (bubnjevi) i Milan Ðurđević (klavir, hammond, klavijature, autor tekstova, muzike i aranžmana, producent). Pridruženi članovi su Andreja Stojić (gitare) i Nemanja Savić (vokal, akust.gitara i perkusije).

Do sada su Neverne bebe održale preko dvije hiljade koncerata i objavile osam studijskih albuma, od kojih je posljednji "Hodaj" izašao 2022. Prošle godine obilježili su tri decenije na sceni, a tada je klavijaturista i autor pjesama Milan Đurđević za "Vijesti" kazao da je njihovih 30 godina ujedno i 30 godina iskušenja, ne samo ličnih.

"Jednostavno, koliko god je bilo izazovno nismo htjeli da odstupimo od onoga što nam je dato, prije svega od Boga, a to je talenat, i jedinog puta kojim se sa njim nećemo prostituisati - hteli smo da pravimo i sviramo muziku koja se nama dopada i koju osjećamo. To što mi radimo je složeno, sa mnogo harmonija, alegorija u tekstovima. Naša muzika i nije namijenjena svima, a eto, ipak smo uspjeli da napravimo jedan ozbiljan front prilično sofisticirane publike koja je sve to razumjela i koja na naše koncerte ne dolazi samo zbog velikih hitova koji su nam se praktično desili slučajno", kazao je tada Đurđević.

Bonus video: