Majka Čestera Beningtona: Osjećam se povrijeđeno i izdano

Sastav sada ima novu pjevačicu - Emili Armstrong, koja je prethodno bila članica losanđeleskog rok benda Dead Sara, a koja sada preuzima Beningtonovu ulogu, kao i novog bubnjara Kolina Britena

3417 pregleda 0 komentar(a)
Čester Benington, Foto: Shutterstock
Čester Benington, Foto: Shutterstock

Majka preminulog frontmena grupe Linkin Park Čestera Beningtona izjavila je da se osjeća povrijeđeno i kao da ju je bend izdao zbog toga što je počeo da radi sa novom pjevačicom, a da je nije obavijestio.

"Osjećam se izdano. Rekli su mi da će me, ako ikada odluče nešto da urade, obavijestiti. Nisu me obavijestili, a vjerovatno su znali da neću biti baš srećna. Vrlo sam uznemirena zbog toga", izjavila je Suzan Jubenks u intervjuu za Rolling Stone magazin.

Linkin Park su osnovali Benington i preostali članovi benda, reper i producent Majk Šinoda, gitarista Bred Delsom, DJ-evi Džo Han i Finiks, u Agura Hilsu 1996. godine. Uticajna grupa, koja se zvala Xero prije nego što se Benington pridružio, objavila je ranije ovog mjeseca da se ponovo okuplja, sedam godina nakon što je njihov glavni pjevač izvršio samoubistvo 2017.

Sastav sada ima novu pjevačicu - Emili Armstrong, koja je prethodno bila članica losanđeleskog rok benda Dead Sara, a koja sada preuzima Beningtonovu ulogu, kao i novog bubnjara Kolina Britena. Bend će objaviti novi studijski album pod nazivom "From Zero" 15. novembra, a planira i turneju kako bi predstavili novu postavu.

"Osjećam kao da se jako trude da izbrišu prošlost. Izvode pjesme koje je Čester pjevao. Ne znam kako fanovi to prihvataju, ali znam kako to ja doživljavam. Činjenica da Armstrong pjeva pjesme mog sina je bolna", Jubenks.

Benington je pomogao bendu da se proslavi debitantskim albumom iz 2000. godine "Hybrid Theory", kombinujući metal i hip hop sa emotivnim melodičnim refrenima u pjesmama kao što su "Crawling" i "In the End". Bend je ubrzo postao globalno popularan, te decenije i jedan od najvažnijih bendova u rok muzici, osvajajući Gremije i druge nagrade..

Jubenks je kazala da je slučajno naišla na radiju na prenos uživo nastupa koji je bend održao početkom septembra, te nakratko čula Armstrong kako pjeva Česterove djelove. Ona je ocijenila da je pjevačica "krištala" pokušavajući da otpjeva jako visoke tonove. Nije mogla da sluša dalje, prekinula je prenos i počela da plače.

Tvrdila je da joj je sin jednom rekao da je Šinoda smatrao da bi pjesme benda bolje zvučale kada bi ih pjevala žena, 'jer je često omalovažavao Čestera', i da bi ga zamijenili ženskim vokalom ako bi ikada odlučio da napusti grupu.

"Čester je bio zaprepašćen i povrijeđen. A sada su to i uradili", kazala je majka pjevača.

Bonus video: