Svemirko singlom „Po tijelu” najavljuje album

Hrvatski sastav objavio pjesmu i spot

1894 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Singlom “Po tijelu” hrvatska grupa Svemirko najavljuje novi album.

“Nova stvar je debitantsko izdanje za Universal Music i ujedno najava za nove materijale i novi album koji bi trebao izaći iduće godine”, najavio je Marko Vuković, koji stoji iza ovog projekta i dodao:

“Uglavnom, radi se o dosta “nabrijanoj” elektronskoj stvari, koja je, naravno, izvedena i inspirisana retro-pop šemom. Nastala je kao reakcija na jednu dosta ludu noć i dosta žedno jutro”.

Muziku, tekst pa i spot radili su članovi benda Svemirko, dok je za 3d modeling videa bio zadužen Antonio Bošnjak.

“Radi se o jednom self-made spotu, dosta psihodeličnom i interesantnom. Mislim da ide super uz samu pjesmu i da to sve zajedno djeluje kao jedno dosta okej audio-vizualno iskustvo. Uglavnom, bacite uho, grlo, nos, oko na stvar i utiske”, poručuje Vuković.

Novom pesmom i saradnjom s Universal Musicom, Svemirko započinje novu eru, što je prilikom potpisivanja ugovora muzičar Marko Vuković sjajno sažeo riječima:

“Universal je bio jedini logičan izbor jer su mi ponudili ugovor za teritorije svijeta - i svemira. Zajedno lansiramo moje novo muzičko poglavlje”.

Nova muzika ujedno je uvod i u nove regionalne koncerte na kojima će publiku provesti kroz svoju muzičku biografiju, a možda premijerno predstaviti i muziku sa upravo najavljenog albuma.

Svemirko je pop sastav. Iako sama muzika možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, to je svakako bend koji postavlja trendove i koji pomjera i briše granice.

Do sada su objavili albume: “Skalamerija” (2020), “Tunguzija” (2018) i “Vanilija” (2017) koji čine Svemirkovu trilogiju epskih proporcija, a sam Vuković nastavlja da komponuje i piše nove pjesme i materijale potpuno novog, ali istovremeno njemu prepoznatljivog karaktera.

Bonus video: