Lejdi Gaga objavila album inspirisan filmom "Joker: Folie À Deux".

"Imala duboko iskustvo s likom Li koju sam igrala, ona me nije napustila kreativno, pa sam odlučila da želim da napravim cijeli album inspirisan njom", rekla je pjevačica

3299 pregleda 0 komentar(a)
Lejdi Gaga, Foto: Shutterstock
Lejdi Gaga, Foto: Shutterstock

Američka pop zvijezda Lejdi Gaga je objavila novi album pod nazivom "Harlequin", koji se sastoji od pjesama inspirisanim njenim likom kojeg tumači u novom filmu "Joker: Folie À Deux".

Skoro sve pjesme na albumu su obrade američkih klasika, osim dvije numere koje je Gaga napisala, od kojih jedna nosi drugi dio naziva filma.

Variety prenosi da je atmosfera albuma "Harlequin" slična njenim prethodnim albumima na kojima je radila sa pokojnim producentom Tonijem Benetom, Gremijem nagrađivanim "Cheek to Cheek" i "Love for Sale", iako više vuku zvučno na džez i rok.

"Harlequin" je najavljen prije samo nekoliko dana i iznenadio je mnoge, budući da je Gaga ranije već najavila izlazak prvog singla sa svog još neimenovanog studijskog albuma, koji će biti objavljen u februaru. Ona je nagovijestila novo izdanje putem bilborda sa natpisom "LG 6.5" što sugeriše da ne doživljava "Harlequin" koja njene sedmi album.

Vlasnica Oskara je uoči izlaska novog izdanja pričala o igranju Harlin Li Kvinzel, koja je poznata i kao Harli Kvin, lika iz DC stripova i filmova, kao o dubokom iskustvu koje je inspirisalo album.

"Ta ideja o dvojnim identitetima oduvijek je bila dio mog stvaralaštva. Uvijek sam stvarala likove u svojoj muzici, a kada sam stvorila Li za 'Džokera', ona je imala dubok uticaj na mene. Film je bio prepun muzike, muzike koju volim, i uspjela sam da otkrijem taj lik kroz priču, kroz muziku koju smo izvodili svakodnevno, kao i kroz ples, kostime i šminku. Tako da sam imala duboko iskustvo s tim likom i ona me nije napustila kreativno, pa sam odlučila da želim da napravim cijeli album inspirisan njom", rekla je za Apple Music.

U nastavku izuzetno uspješnog filma "Joker" iz 2019, ponovo u režiji Toda Filipsa, Hoakin Finiks ponovo tumači ulogu antiheroja iz naslova Artura Fleka, koji je sada pacijent u duševnoj bolnici Arkam, gdje se zaljubljuje u pacijentkinju Li. Dok njihova romansa cvjeta, Flekovi vjerni sljedbenici se dižu kako bi ga izbavili.

Bonus video: