Madona sprema nove pjesme

Kraljica popa na Instagramu podijelila fotografije iz studija producenta Stjuarta Prajsa

1126 pregleda 0 komentar(a)
Madona, Foto: AP
Madona, Foto: AP

Kraljica popa Madona potvrdila je da se vratila u studio u Londonu i ponovo radi sa Stjuartom Prajsom.

Madona sarađuje s ovim hit producentom već više od dvije decenije, a on je najpoznatiji po svom doprinosu njenom albumu iz 2005. godine, “Confessions On A Dance Floor”. Od tada je radio s njom na tri turneje, a prošle godine su se ponovo povezali tokom njenih Celebration nastupa.

Pjevačica je ranije ove sedmice podijelila novosti na svojoj Instagram stranici, objavljujući karusel fotografija uz natpis “London Calling……………Ponovo u studiju sa Stjuartom Prajsom.”

Na slikama, Madona se nekoliko puta vidi sa Prajsom u njegovom kućnom studiju, kako rade na novom materijalu. Takođe se pojavljuje sa svojim aktuelnim partnerom Akimom Morisom, navijajući za Čelzi na njihovoj utakmici Premijer lige protiv Brajtona na Stamford Bridgeu tokom vikenda.

Novi materijal na kojem trenutno rade biće prvi album Madone od njenog izdanja iz 2019. godine, “Madame X”.

Od kada je objavila svoj 14. album, pjevačica je krenula na veliku svjetsku turneju u sklopu koje izvodi najveće hitove iz svoje karijere. Datumi turneje Celebration su prvobitno odloženi zbog ozbiljnog zdravstvenog problema koji je gotovo doveo do smrti.

Iako tačni detalji zdravstvenih problema koje je Madona imala prošle godine nisu poznati, otkriveno je da se suočila sa po život opasnim zdravstvenim incidentom u junu 2023. nakon borbe sa “ozbiljnom bakterijskom infekcijom”. To je dovelo do njenog pada u komu i prijema na intenzivnu njegu.

Njeni rođaci su otkrili da su se isprva “pripremali za najgore”, ali da se brzo potpuno oporavila. Međutim, zbog problema sa zdravljem bila je primorana da odgodi sve svoje nastupe u SAD-u, započevši turneju umjesto toga u Evropi.

Datumi u Velikoj Britaniji uključivali su više rasprodatih koncerata u O2 areni u Londonu - koji su dobili pet zvjezdica u recenziji NME magazina. Otvoreni nastup je opisan kao prikazivanje “niza spektakularnih scena koje podsjećaju na prepoznatljive momente iz Madonine vladavine.”

Bonus video: