Advokati Šona Kombsa optužili američke vlasti za "curenje" snimka na kojem tuče bivšu djevojku

Savezni tužioci negiraju da je Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost (DHS) pustilo u javnost snimak napada na Venturu u hotelu Interkontinental u Los Anđelesu

3119 pregleda 1 komentar(a)
Šon Kombs i Kasi Ventura, Foto: Shutterstock
Šon Kombs i Kasi Ventura, Foto: Shutterstock

Advokati Šona Didija Kombsa optužili su američku vladu za objavljivanje video snimka na kojem se vidi kako Kombs fizički napada svoju bivšu djevojku Kasandru Venturu, poznatu kao Kasi.

U podnesku Kombsovog pravnog tima predatom u srijedu navodi se žalba zbog "serije nezakonitih vladinih curenja informacija, koja su dovela do štetnog, krajnje pristrasnog medijskog izvještavanja prije suđenja, što može samo kontaminirati potencijalni sastav porote i lišiti gospodina Kombsa prava na pravično suđenje".

Savezni tužioci negiraju da je Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost (DHS) pustilo u javnost snimak napada na Venturu u hotelu Interkontinental u Los Anđelesu, koji je dobio CNN i emitovao u maju. Snimak prikazuje kako Kombs hvata Venturu, baca je na pod, zatim je udara i vuče.

Ubrzo nakon toga, Kombs je priznao da je snimak autentičan, rekavši da mu je iskreno žao zbog njegovog ponašanja.

"Preuzimam punu odgovornost za svoje postupke u tom videu. Bio sam zgrožen tada kada sam to uradio, zgrožen sam i sada", dodao je on u izjavi.

To je postao javni dokaz protiv repera i biznismena, koji se tada suočavao sa brojnim tužbama za seksualno zlostavljanje u slučajevima koji datiraju iz ranih 90-ih. Ventura je podnijela svoju tužbu u novembru 2023. godine, koja je riješena sljedećeg dana nagodbom.

Kombs se od tada suočava sa brojnim dodatnim optužbama za seksualno nedolično ponašanje, što je kulminiralo njegovim hapšenjem u Njujorku po tri tačke optužnice za trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije i reketiranje. Odbijen mu je zahtjev za kauciju zbog rizika od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke, te je zatvoren u Metropolitenskom centru za pritvor u Bruklinu, prenosi Gardijan.

Njegovi advokati u novom podnesku posebno pominju snimak sa Venturom, navodeći: "Video snimak je procurio u CNN sa jednim jedinim ciljem: da teško naudi reputaciji i mogućnosti Šona Kombsa da se uspješno brani od ovih optužbi. Umjesto da se video koristi kao dokaz na suđenju, uz druge dokaze koji mu daju kontekst i značenje, agenti su ga zloupotrijebili na najpristrasniji i najštetniji način".

U fusnoti, savezni tužioci negiraju optužbu i tvrde da DHS "nije imao u posjedu video snimak prije nego što ga je objavio CNN".

Ipak, Kombsovi advokati smatraju da je "sasvim razumno" vjerovati da je DHS ipak pustio snimak. Zatražili su saslušanje u vezi sa navodnim curenjima informacija, tvrdeći da nisu u potpunosti istražena.

Takođe navode da su savezni upadi u martu na Kombsove posjede u Majamiju i Los Anđelesu bili "specifično osmišljeni da budu javni spektakli brutalnosti i nisu primarno bili fokusirani samo na pribavljanje potencijalnih dokaza".

Ranije ove sedmice, Kombs je po treći put podnio zahtjev za kauciju, sa uslovima koji uključuju kućni pritvor i jemstvo od 50 miliona dolara. Njegovi advokati su se usprotivili tvrdnji o riziku od uticaja na svjedoke.

"Vladini argumenti o riziku od ometanja su zasnovani na spekulacijama, uglavnom na neprovjerenim optužbama o komunikaciji sa svjedocima u građanskim predmetima i komunikacijama koje su inicirali navodni svjedoci, a ne gospodin Kombs", navodi se u njihovoj izjavi.

Kombs se danas vraća na sud na saslušanje. Njegovi advokati su zatražili da suđenje počne na proljeće 2025. godine.

Bonus video: