Kejt Buš "vrlo zainteresovana" da počne rad na novom albumu

"Mislim da mora biti drugačiji, zar ne? Volim da mislim da su svi moji albumi drugačiji jedan od drugog", kazala je.

2190 pregleda 0 komentar(a)
Kejt Buš na naslovnici ploče "Lionheart", Foto: Shutterstock
Kejt Buš na naslovnici ploče "Lionheart", Foto: Shutterstock

Kejt Buš je izjavila da je "vrlo zainteresovana" da počne rad na novom albumu, što će obradovati njene mnogobrojne fanove.

U rijetkom intervjuu za BBC-ov "The Today Podcast: Bonus Episode" da ima "puno ideja" za novi materijal.

Na pitanje radi li na nečemu novom, Buš je odgovorila: "Trenutno ne, ali posljednjih godina radila sam puno arhivskih poslova na svim mogućim nivoima - redizajniranje našeg web sajta, sastavljanje knjige sa tekstovima pjesama - i veoma sam zainteresovana da počnem da radim na novom albumu kada ovo završim. Imam mnogo ideja i zaista se radujem povratku u taj kreativni prostor – prošlo je mnogo vremena".

Šezdesetšestogodišnja Buš, koja je postala slavna objavljivanjem debitantskog hita "Wuthering Heights" 1978. godine, nije izdala studijski album još od 2011.

Ipak, britanska zvijezda pridobila je novu generaciju fanova 2022. godine nakon što je njena pjesma iz 1985. "Running Up That Hill" postala veliki hit zahvaljujući seriji "Čudnije stvari" na Netfliksu.

Ovaj skok u popularnosti doveo je do toga da je Buš oborila tri svjetska rekorda, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Buš je dala intervju povodom kratkog filma koji je napisala i režirala u svrhu podrške dobrotvornoj organizaciji War Child, koja pomaže djeci pogođenoj konfliktima.

Crno-bijeli film od četiri minuta, pod nazivom "Little Shrew", prati pjesmu "Snowflake", koju je Buš prvobitno napisala za svog sina.

"Ova animacija mi je uzela dosta vremena ove godine, tako da ću zaista, kada ovo završim, biti spremna da krenem ispočetka", rekla je.

Iako Buš nije otkrila previše detalja, rekla je da očekuje da će novi materijal biti drugačiji od njenog prethodnog rada.

"Mislim da mora biti drugačiji, zar ne? Volim da mislim da su svi moji albumi drugačiji jedan od drugog", kazala je.

Bonus video: