Boris Štok ugostio Idu prester na novom singlu: Spojila ih ljubav prema zvuku i estetici osamdesetih

"Jako mi se svidjela, pogotovo taj vajb 80-ih sa sint dionicama i saksofonom. Mislim da smo se super uklopili, kako vokalno tako i po stilu", kazala je pjevačica

2000 pregleda 0 komentar(a)
Boris Štok i Ida Prester, Foto: Promo
Boris Štok i Ida Prester, Foto: Promo

Hrvatski kantautor Boris Štok ugostio je nekadašnju predvodnicu grupe Lollobrigida, Idu Prester, na novom singlu "Kraj kojim počinje sve".

Porinom nagrađivani muzičar prethodno je na svojim pjesmama sarađivao sa poznatim imenima kao što su Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Matija Dedić i Jadranka Ivaniš iz grupe Jinx. Prester je u izjavi povodom novog singla kazao da ju je Štok kupio tom pjesmom.

"Jako mi se svidjela, pogotovo taj vajb 80-ih sa sint dionicama i saksofonom. Mislim da smo se super uklopili, kako vokalno tako i po stilu", kazala je pjevačica.

Štok je kazao da njega i Idu veže ljubav prema zvuku i estetici osamdesetih, koja je ovaploćena u ovoj saradnji.

"“Imao sam melodiju i tekst u glavi i čim smo našli zvuk klavijatura i gruv, odmah je bilo jasno u kojem smjeru će sve ići (u produkcijskom smislu). Spot je radila Kristina Barišić, iako se dugo već poznajemo ovo je bila naša prva saradnja i mislim da je ispalo sve super. Vizuelno je pogođen taj retro ugođaj spotova iz osamdesetih, lijepe boje, fotografija, ma baš sve! Tekst je moj, dok muziku i produkciju potpisujemo zajedno Darko Terlević i ja, Matej Zec je radio miks i mastering", rekao je muzičar.

Bonus video: