Borba za očuvanje prirode nikada nije bila važnija

“Sunset Fashion 2024 - Novi izazovi, stara namjera” održaće se na ulcinjskoj Velikoj plaži 31. avgusta u 18 sati

2621 pregleda 0 komentar(a)
Dio kolekcije Igora Todorovića, Foto: Sunset Fashion
Dio kolekcije Igora Todorovića, Foto: Sunset Fashion

Modni događaj pod nazivom “Sunset Fashion 2024 - Novi izazov, stara namjera” koji spaja modu, umjetnost i ekologiju, održaće se 31. avgusta u Ulcinju, na Velikoj plaži, sa početkom u 18 sati, najavili su iz Ideja Creative Agency, koja je stoji iza organizacije.

“Borba za očuvanje prirode nikada nije bila važnija. Nastavljamo našu misiju kroz modne revije i umjetničke performanse s ciljem da vratimo prirodi za sve što nam nesebično pruža. ‘Sunset Fashion’ je više od događaja - to je pokret”, poručuju iz Ideja Creative Agency.

“Ove godine ponovno se okupljamo na jedinstvenom mjestu gdje se rijeka Bojana uliva u Jadran, u prostoru prepunom magije i prirodnih ljepota. U prelijepom Azul Beach Resortu, 31. avgusta očekuju vas revije lokalnih, regionalnih i svjetskih dizajnera, uz spektakularne zalaske sunca, dobru muziku i ples”, obećavaju iz organizacije.

“Ovaj događaj postoji zahvaljujući zajednici ekološki osviještenih umjetnika, dizajnera, muzičara i glumaca koji svojim talentom i energijom podržavaju naš cilj. Na pisti, postavljenoj na pijesku Velike plaže, predstavit će se neka od najzvučnijih imena modne scene kao što su Igor Todorović, PS Fashion, Six One Nine Design, Milova, Mashinka, Cher Sea, Sans Voix, Igor Jagych kao i mnogi drugi. Pored dizajnera, pridružit će nam se i brojna poznata lica poput pjevačice Tijane Dapčević, književnice Minje Marđonović i drugih gostiju iznenađenja. Ovaj dogadjaj podržaće veliki broj javnih lićnosti”, dodaje se u saopštenju.

Kako ističu iz Ideja Creative Agency, prikupljena sredstva će biti donirana za očuvanje Velike plaže i okoline.

“Kroz modni događaj pokazujemo da estetika ima snagu da mijenja svijet. ‘Sunset Fashion’ nije samo revija - to je naš način da se odužimo prirodi koja nam pruža život”, naglašavaju organizatori.

Helen Babić i Ivana Stanković, vlasnice Ideja Creative Agency, pokrenule su ‘Sunset Fashion’ 2022. godine s ciljem da promovišu Ulcinj, Veliku plažu i Adu Bojanu kao dragocjeni region, ali i da se aktivno zalažu za njegovo očuvanje.

“Naša inicijativa traje sve dok ne stvorimo održive uslove na Velikoj plaži - oazi mira i prirodne ljepote”, istakle su one.

U okviru ovogodišnjeg “Sunset Fashiona” svoju kolekciju Resort 2025, predstaviće srpski modni kreator Igor Todorović, a koja je namijenjena “ženi koja od jutra do večeri njeguje autentičnost, ljubav prema kvalitetu i plemenitosti tkanina”.

“Kolekcija je izrađena od materijala koji su prirodnog porijekla i biorazgradivi. Osnovni kolorit kreće od bijele kao tonovima, bež i zlatne gdje i na taj način prati dan jedne žene od svitanja do zalaska sunca. Pažljiva zanatska izrada, ručna dorada i posebni krojevi usaglašeni sa udobnošću trenutaka opuštanja i odmora, i čini kolekciju Resort 2025, sadržajnom u izboru komada koji mogu da budu adekvatan stil mnogim damama. Kolekcija je ‘limited’ zbog autentičnosti kako naših klijenata tako i stalne potrebe za novim idejama i novim ciljevima”, pojasnili su iz ateljea Todorovića.

“Fakultet za dizajn i multimediju na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) i smjer Modni dizajn predstavlja jedinstvenu spojnicu kreativnosti i tehnologije, gdje studenti razvijaju svoje talente kroz savremene studijske programe. Tokom studija, studenti modnog dizajna stiču sposobnost da kreiraju održiva rješenja koja kombinuju estetiku i funkcionalnost, uz poseban fokus na održivost”, kazali su organizatori, najavivši tako da će i studenti učestvovati u ovom modnom događaju.

Model studenata sa UDG-a
Model studenata sa UDG-afoto: Sunset Fashion
Model studenata sa UDG-a
Model studenata sa UDG-afoto: Sunset Fashion

Six one nine design predstaviće kolekciju “Retro Future” koja donodi smjeli gipsy boho stil i futurističke senzualnosti.

“Kolekcija tako naglašava žensku slobodu kroz zemljane tonove i razne printove. Inspirisana španskom kulturom, linija prikazuje divlju stranu žene, sa krojevima koji ističu njenu senzualnost i neukrotivu prirodu. Svaki komad odiše erotikom i slobodoumnim duhom. Najveći fokus je na udobnosti i lepršavosti materijala, koji omogućavaju lakoću pokreta i osjećaj potpune slobode”, opis je kolekcije ovog brenda.

Nove kolekcije predstaviće i brendovi PS Fashion, Milova, Mashinka i Sans Voix.

“Jesenja kolekcija ‘Afrodita’ brenda Sans Voix obojena je pastelnim bojama gdje preovladavaju roza, zelena, crvena kao i uvijek elegantna crna boja, predstavljajući tako iskorak iz stereotipnih jesenjih nijasni. Elegancija modela, prefinjeni stil i moderan dizajn izrađeni su od prefinjenih materijala prvenstveno svile, brokata, čipke i tila. Modeli su dvodjelni tako da se mogu međusobno kombinovati i igrati bojama čime se dobija veći spektar mogućnosti za svakodnevni izgled dama”, pojasnili su iz Ideja Creative Agency.

“Brend Igor Jagych najbolje je opisati kao spoj elegancije, sofisticiranosti i urbanog stila današnjice. Inspiracija za dizajn dolazi iz zamišljenog stila života koji je prožet lakoćom, slobodom duha i neizostavnom dozom elegancije”, stoji u najavi.

Sa revije Igora Jagycha
Sa revije Igora Jagychafoto: Privatna arhiva
Sa revije Igora Jagycha
Sa revije Igora Jagychafoto: Privatna arhiva

U okviru “Sunset Fashion” modnog događaja, svoju kolekciju predstaviće i brend RoDaSoleil.

“Evropski brend RoDaSoleil je razvio i patentirao kupaće kostime sa SPF zaštitom koji se sastoji od hiljada mikropora koji propuštaju određenu količinu UV zraka. Na ovaj način možete dobiti zdrav ten dok štiti vašu kožu od opekotina i fotooštećenja. Kupaći kostimi savršeno prijanjaju i koriguju figuru uz ‘body shaping’ efekat”, najavili su iz Ideja Creative Agency učesnike ovogodišnjeg izdanja modnog događaja.

Bonus video: