Koliko košta biti Betmen?

Piter Parker je “postao” Spajdermen poslije ujeda pauka, Supermen je došao sa druge planete... dok su neki prosto iskoristili svoje milione kako bi postali superheroji - poput Betmena
428 pregleda 6 komentar(a)
Betmen, Foto: Heyuguys.co.uk
Betmen, Foto: Heyuguys.co.uk
Ažurirano: 03.10.2015. 11:17h

Superheroji nastaju na različite načine. Piter Parker je “postao” Spajdermen poslije ujeda pauka, Supermen je došao sa druge planete... dok su neki prosto iskoristili svoje milione kako bi postali superheroji - poput Betmena.

Međutim, koliko bogati morate da budete da biste postali superheroj poput Betmena, sa svim automobilima, motorim i oružjima? Precizan odgovor ponudio je istoričar stripa Tadis Hovze: tačno 682.450.750 dolara.

Ta astronomska cifra uključuje specijalno odijelo, obuku, opremu, gadžete i ,naravno, vjernog slugu.

Hovze je detaljnije pojasnio troškove transformacije Brus Vejna u Betmena.

Odijelo

Batmanov kostim napravljen je od materijala “nomeks”. Ovo je otporno na vatru i metke (ali samo od onih manjeg kalibra). Za kostim je potrebno izdvojiti 1.058.600 dolara.

Vozila

Betmena nećete vidjeti kako vozi išta osim najboljih i najnovijih modela. Njegov vozni park bi vas koštao miliona i miliona.

Sami “Tumbler” košta 18.000.000 dolara – ovo vozilo ima mlazni pogon, opremljeno je teškim naoružanjem i može, u slučaju potrebe, da se samouništi.

“Batpodom”, motorom koji je sastavni dio “Tumblera”, ne upravlja se rukama, već isključivo pokretima ramena. Sposoban je da se gotovo trenutno okrene za 90 stepeni. Cijena – 1.500.000 dolara.

I , naravno, “Bet”. U pitanju je najsavremenija tehnologija. “Bet” je u sposoban za vertikalno polijetanje i slijetanje a agilan je kao helikopter . Procjenjuje se da troškovi stvaranja “Beta” iznose i do 60.000.000 dolara.

Gdžeti

Betmen ima ogroman i raznovrstan asortiman opasnih i kreativnih oružja u svom arsenalu. To, naravno, podrazumijeva i velike troškove.

Njegov “skromni” dom

Nakon što je njegova vila, uključujući i samu pećinu, uništena u filmu “Uspon Mračnog viteza”, najveći trošak će biti obnova zdanja. To ne uključuje samo obnovu, već upošljavanje dodatnih čuvara, pravljenja nove pećine, instaliranje sistema i superračunara itd.

Sve to će koštati čak 600.000.000 dolara.

Tome treba dodati i platu za uvijek lojalnog slugu.

Obuka

Uprkos svim tim kul igračkama, automobilima i laboratorijama, Betmen je morao da prođe obuku, između ostalog obuku za specijalno naoružanje i za vojnog pilota. Sve obuke koštaju u prosjeku po 500.000 dolara.

Bonus video: