"Ne robujte onome što sredina nameće"

Na YouTube kanalu „NenjoChannel” dostupno je desetak skečeva, od kojih neki imaju i po 30 hiljada pregleda
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 19:08h

Da li ste ikada vidjeli da se neko fotografiše sa mrtvacom na saučešću? Ako i niste, realno je da u kombinaciji planetarnog "selfi" ludila i ponekad bizarnih domaćih običaja takav prizor ugledate ovih dana, bar ako pitate Nemanju Dragovića i Stefana Vukovića. Ta scena dio je jednog od kratkih filmova podgoričkog dvojca koji se šire društvenim mrežama i bilježe sve veću popularnost.

Na YouTube kanalu "NenjoChannel" dostupno je desetak skečeva od kojih neki imaju i po 30 hiljada pregleda do sada, a koje je pomenuti duo kreirao uz pomoć kamermana Boška Purića i Ivana Čabarkape, kao i kako kažu "velikog broja dobrih i kreativnih ljudi spremnih za svaki vid saradnje".

"Ideje i želju za snimanjem smo dobili odavno, međutim tek nedavno smo počeli da to realizujemo i prikazujemo ljudima. Pored posla i fakulteta, nalazimo mjesta i za ove kratke filmove sa prvobitnom namjerom da nasmijemo ljude i na kratko pokušamo da ih natjeramo da zanemare negativnu enerigiju", otkriva Dragović u razgovoru za "Vijesti".

Selfi sa pokojnikom: Iz skeča „Mrtva bi ga usta jela”

Filmove iza kojih stoje Dragović i Vuković karakteriše lokalni humor i komičan pogled na crnogorsku svakodnevnicu. Saučešća, izlasci po kafanama, prijateljski susreti tačke su u njihovim skečevima gdje se ono što doživljavamo normalnim i svakodnevnim sudara sa racionalnim, a rezultat je osmijeh na licu gledalaca, ako ne i grohotan smijeh. Naravno, ako umijete da prihvatite šalu na svoj račun, jer se u njihovim filmovima može pronaći svako ko živi na ovom prostoru.

"Najviše nas inspiriše želja da prikažemo drugačiju sliku društva, da druge inspirišemo da ne budu zarobljeni sa tim što im sredina nameće, kao i želja da podvgrnemo ruglu sve što je abnormalno", ističe Dragović.

Iako su tek počeli, dvojica Podgoričana već su naišli na pozitivne reakcije na društvenim mrežama. Kažu da su zadovoljni i zahvaljujući dobrim komentarima još više motivisani da rade. Dok polako skupljaju fanove, Dragoviću i Vukoviću bi ovi projekti mogli da posluže tek kao zagrijavanje za nešto ozbiljnije, jer ambicije ne fali. A ako nekoj od crnogorskih televizija nedostaje malo autorskog komičnog sadržaja iz komšiluka njih dvojica su se, sudeći po reakcijama, već preporučili.

"Trenutno smo fokusirani na skečeve ovog tipa, a za budućnost imam u planu da pristupimo dosta ozbiljnije i pokrenemo možda neki web serijal, pa i da se prebacimo na TV, ali o tom potom", najavio je Dragović.

Galerija

Bonus video: