Kinez unajmio ljude da mu "ubijaju" sina u videoigri

Otac je bio nezadovoljan što mu sin stalno "visi" za računarom i igra on-line video igre, umjesto da traži posao
1 komentar(a)
Video gejmer, video igrice, Foto: Nielsen.com
Video gejmer, video igrice, Foto: Nielsen.com
Ažurirano: 04.01.2013. 16:14h

Kako bi suzbio zavisnost svog sina, koji je svakodnevno provodio sate za računarom igrajući on-line video igre, jedan je Kinez unajmio igrače da ga progone i što čepće "ubijaju" u videoigri, piše "Huffington Post".

Muškarac identifikovan samo kao Feng na ovaj se potez odlučio jer mu se 23-godišnji sin Xiao Feng nikako nije mogao odvojiti od računara i pronaći posao. Navodno je nakon tri mjeseca dao otkaz u kompaniji za proizvodnju softvera jer je bio nezadovoljan poslom.

Otac je zbog toga unajmio nekoliko igrača koji su u igri na internetu bili uspješniji od njegovog sina, da "ubiju" mladića svaki put kad se uloguje u igru. Xiao, koji tvrdi da njegov otac pretjeruje s pričama o njegovoj zavisnosti o igrama, u početku je bio šokiran, ali je ubrzo počeo da shvata da nešto nije u redu.

"Nikad nije bilo animoziteta između mene i igrača koji su me ubijali pa sam znao da se nešto čudno događa", rekao je sin, koji je za očevu zavjeru doznao nakon što se raspitao kod nekoliko igrača. Suočio se s ocem rekavši mu da želi da pronađe posao koji mu se stvarno sviđa.

Bonus video: