Zukerberg i privatnost? Golišava fotka osnivača Facebooka

Fotografija je osvanula istog dana kada je Savezna trgovinska komisija okončala spor sa kompanijom Facebook povodom pitanja privatnosti
82 pregleda 8 komentar(a)
Mark Zukerberg, Foto: TMZ.com
Mark Zukerberg, Foto: TMZ.com
Ažurirano: 11.08.2012. 16:59h

Internet portal "TMZ.com" objavio je fotografiju Marka Zukerberga koja je po prvi put dala obožavateljima uvid u njegove aktivnosti u slobodno vrijeme.

Osnivač Facebooka je uhvaćen bez majice, u društvu nekoliko muškaraca koji su takođe bili polugoli. Na slici se jasno vide njegove maljave grudi, a prema komentarima američkih novinara, on "i nije u tako lošoj formi za jednog štrebera".

Fotografija se prvobitno pojavila na popularnoj društvenoj mreži, gdje ju je navodno slučajno postavio Facebookov inženjer Endrju Bosvort (na slici stoji skroz desno). Bosvort je sliku izbrisao nekoliko sekundi kasnije, ali trenutak nepažnje bio je dovoljan da je novinari "skinu" a zatim i objave.

Facebook će od korisnika tražiti broj mobilnog >>>

Slučajno ili ne, fotografija je osvanula istog dana kada je Savezna trgovinska komisija okončala spor sa kompanijom Facebook povodom pitanja privatnosti.

Naime, Facebook je optužen za kršenje privatnosti korisnika i zloupotrebu privatnih sadržaja. Spor je završen tako što su čelnici kompanije obećali da će društvena mreža ubuduće zahtijevati pristanak korisnika prije nego što promijeni podešavanja za privatnost (privacy settings).

Facebook je tokom prethodnih godina ohrabrivao korisnike da postavljaju što više privatnih sadržaja na sajt, kao i da na njemu provode što više vremena, kako bi bilo prodato što više oglasnog prostora.

Na fotografiji objavljenoj na stranici TMZ.com stoji komentar "Možda bi Mark Zukerberg trebalo da nauči kako da upravlja svojim podešavanjima privatnosti"...

Bonus video: