"Hawk Tuah" djevojka istupila iz anonimnosti: Već zarađuje od slave, ali ne želi po tome da je pamte

Dvadesetjednogodišnja djevojka tek je napustila društvene mreže i počela da radi u fabrici opruga za krevete u njenom rodnom gradu u državi Tenesi kad je saznala da je postala internet senzacija.

3041 pregleda 4 komentar(a)
Hejli Velč u podkastu Plan Bri Uncut, Foto: Printscreen YouTube
Hejli Velč u podkastu Plan Bri Uncut, Foto: Printscreen YouTube

Kada je postao viralan video klip koji je prikazuje kako je skovala onomatopeju "hawk tuah" da bi opisala intimni čin koji po njenom iskustvu muškarce pouzdano dovodi do ludila, Hejli Velč je prvo planirala da sebe sakrije od masa.

Onda su počele da kruže glasine da je fotogenična plavuša sa teškim južnjačkim naglaskom zapravo kćerka poniženog sveštenika. Po drugoj glasini, pažnja koju je klip privukao je doveo do toga da bude otpuštena sa posla vaspitačice. A brojni korisnici društvenih mreža počeli su da kreiraju lažne profile sa njenim fotografijama.

Zato se Velč predomislila i prvi put izašla u javnost na podkastu "Plan Bri Uncut", gdje je odbacila sve što je rečeno o njoj kao laži i detaljno opisala kako je viralni snimak preokrenuo njen život, od susreta sa slavnim ličnostima do ponuda stranaca koji su željeli da kupe uzorak njene pljuvačke, piše Gardijan.

"Ono što izlazi iz mojih usta je ponekad pogodak, a ponekad promašaj. Ja ne umijem da začepim gubicu", kazala je Velč voditeljki podkasta Brijani Lapalji.

Dvadesetjednogodišnja djevojka tek je napustila društvene mreže i počela da radi u fabrici opruga za krevete u njenom rodnom gradu u državi Tenesi kad je saznala da je postala internet senzacija. Popularnost joj je donio video koji su na Instagramu 11. juna objavili jutjuberi Tim & Dee TV koji je prikazao ulični intervju u Nešvilu sa dvije neimenovane djevojke, kojima je postavljeno pitanje: koji potez u krevetu čini da muškarci svaki put potpuno polude?

Velč je dala jedinstven odgovor kroz smijeh, očigledno aludirajući na oralni seks, uz pomenutu onomatopeju "hawk tuah". Ukratko, klip je odjeknuo širom digitalnog svijeta, daleko izvan mimova koji su žila kucavica društvenih mreža. Jedan od primjera je kantri pjesma kreirana uz pomoć vještačke inteligencije koja koristi semplove iz intervjua, a koja po mnogima lako ulazi u uho.

Uskoro, u sred opsesije nekih da saznaju ko je djevojka sa zloglasnog snimka, tragovi o identitetu Velč su počeli da se pojavljuju. I do kraja juna, ona je sklopila ugovor sa kompanijom Fathead Threads koja je počela da prodaje kape sa frazom koju je ovjekovječila. Pola novca ide Velč.

Kompanija je navodno gotovo odmah zaradila 65 hiljada dolara od toga, mada je vlasnik Džejson Potiti rekao Gardijanu da su toliko zauzeti pokušavajući da zadovolje potražnju, da nisu imali vremena da izračuna precizan broj prodatih artikala.

U ponedjeljak Velč je kazala da je "čovjek koji pravi moje kape" dobio ponudu da joj plati 600 dolara da pljune u teglu i ponese to zainteresovanoj stranki.

"To je odvratno, zar ne? Pitala sam se da li bi trebalo da to uradim i onda sam rekla: Ne, nećeš to raditi", ispričala je ona i uporedila tu situaciju sa onima koji kupuju korišćeni donji veš influensera koje smatraju privlačnim.

U subotu veče Velč je pjevala na bini sa kantri zvijezdom Zakom Brajanom, a četvorostruki NBA šampion i TV komentator Šekil O'Nil se dva dana kasnije na društvenoj mreži X hvalio da se fotografisao sa njom. Velč sada ima svoj PR tim.

Hawk Tuah
foto: Printscreen YouTube

Ipak, možda neizbježno, pojavili su se i trolovi dezinformacija. U objavama se tvrdilo da je otac Velč sveštenik koji je osramoćen njenim ponašanjem. U drugim da je vaspitačica u vrtiću koju je dugačak i pogan jezik koštao posla.

Velč je opisala te tračeve kao "nekako jezive", a u intervjuu za Plan Bri Uncut je objasnila da je zbog brojnih lažnih profila na društvenim mrežama koji su sadržili njene fotografije morala da sa sebe skine veo anonimnosti.

Ona je otkrila da njeni roditelji smatraju da je izrazito smiješno kako je postala internet hit ovog ljeta. "Oni znaju kakva sam ja", dodala je. Ipak, kaže da jedva čeka da njenih 15 minuta slave konačno prođe.

"Ne želim da to bude slika mene. Jednostavo ne vidim to kao moju stvar, ne želim da budem poznata po tome", zaključila je Velč.

Bonus video: