SNP i Demokrate: Potvrdilo se da je Odbor povjerenika u Andrijevici dobio zadatak da favorizuje PES

Andrijevički odbori SNP-a i Demokrata kažu da je "Odbor povjerenika skup delegiranih eksponenata samo jednog političkog subjekta čiji predstavnici do sada nijesu participirali u lokalnom parlamentu"

4098 pregleda 11 komentar(a)
Andrijevica (ilustracija), Foto: TV Vijesti
Andrijevica (ilustracija), Foto: TV Vijesti

Da Odbor povjerenika za opštinu Andrijevica, koji je imenovala Vlada na sjednici 28. marta, u kontinuitetu pribjegava skandaloznim potezima svjedoči i činjenica da se njegov član Milorad Mojašević, koji je u tom tijelu delegiran kao građanin Andrijevice, juče našao u prvim redovima Pokreta Evropa sad prilikom predaje izborne liste za predstojeće lokalne izbore, saopštili su tamošnji odbori Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokrata.

"Vijesti" su danas objavile da je Mojašević bio je tokom predaje liste PES-a za izbore u tom gradu uz nositeljku liste te stranke.

"Time je samo potvrdio da je Odbor povjerenika skup delegiranih eksponenata samo jednog političkog subjekta čiji predstavnici do sada nijesu participirali u lokalnom parlamentu. I na ovaj način se, kao tačne, potvrđuju naše tvrdnje da je Odbor povjerenika unaprijed dobio zadatak da, skandaloznim usvajanjem odluke o budžetu, van funkcije stavi preko milion eura namijenjenih za kapitalne investicije u našoj opštini i da kroz različite mahinacije favorizujue politički subjekat kom i Mojašević pripada," navodi se u zajedničkom saopštenju.

Utisak da, kako kažu, iza Odbora povjerenika stoji politička pozadina, "upotpunjuje činjenica da je i drugi član Odbora povjerenika Pešić Dragan takođe visoki funkcioner PES-a, tačnije Sekretar OO PES Berane, koji nema nikakvih životnih veza sa našim opštinom", te su, kako navode, u tom pravcu "više puta ukazivali da imenovani Odbor nema legitimitet za odlučivanje o životnim pitanjima građna Andrijevice"..

"A to postaje jasno svakom građaninu Andrijevice koji u sve većem broju prepoznaju da Odbor povjerenika,zaustavljanjem realizacije kapitalnih investicija, nanosi veliki štetu našem narodu i da se to radi samo da bi se stavila sjenka na odlične rezultate po pitanju unapređivanja životnih uslova koje je postigla sadašnja vladajuća garnitura u našoj opštini", navode SNP i Demokrate, te poručuju:

"Zato od Vlade, a prije svega od Ministarstva javne uprave, tražimo da na odgovornost pozove Odbor povjerenika, a prije svega njene članove Moješeveća i Pešića koje su predložili da budu dio ovog tima, čiji će rad, sigurno, biti zabilježen kao nešto što ne može služiti na čast onima koji drže do poštovanja zakona i struke. Ukoliko to ne urade sigurni smo da će revolt građana biti sve veći i da sve ovo može da dovede do neželjenih posljedica, jer ovaj narod je pravde željan, a ne nastavaka onoga što smo, pod vladavinom DPS-a, gledali 30 godina".

Bonus video: