VIDEO Spajić izbjegao odgovor o Do Kvonu

"Nisam imao nekretninu u Singapuru, koga je briga za to... Vi niste imali dana radnog staža. Vi ništa niste u životu stvorili, prva plata vam je bila u Skupštini. Razumijem vaše komplekse", kazao je Spajić Abazoviću

45547 pregleda 117 reakcija 116 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2024. 19:48h

Predsjednik Vlade Milojko Spajić izbjegao je da odgovori na pitanja poslanika GP URA Dritana Abazovića od kada poznaje Do Kvona i šta je bio predmet razgovora tokom njihovog susreta u Beogradu, nazvavši ga “dosadnom dosadom”.

"Nisam imao nekretninu u Singapuru, koga je briga za to... Vi niste imali dana radnog staža. Vi ništa niste u životu stvorili, prva plata vam je bila u Skupštini. Razumijem vaše komplekse", kazao je Spajić Abazoviću na posebnoj sjednici Skupštine koja je posvećena premijerskom satu.

Spajić je rekao da nikad nije uzeo euro od države Crne Gore, poručujući Abazoviću da Tužilaštvu da sve afere koje ima.

"Nemam nekretninu ni u Crnoj Gori, ni Srbiji, Singapuru ni bilo gdje drugo. Mislim da nisam potpisao u ime države ništa što šteti državi, ali vi jeste u decembru 2022.ugovor sa 'Be partizan solutions' kao fizičko lice, a odluka Vlade je bila nakon dva mjeseca", rekao je Spajić Abazoviću.

Abazović je prethodno pitao Spajića od kada poznaje Do Kvona i šta je bio predmet razgovora tokom njihovog susreta u Beogradu.

Abazović
Abazovićfoto: Screenshot/Skupština Crne Gore

On je kazao da je interesantan način na koji je bliski član familije premijera Spajića kupio kuću u Boki Kotorskoj.

"Tvrdim odgovorno da elemenata zašto se biralo da neko iz FOJ-a dođe na mjesto direktora policije, i zašto aktuelni direktor policije svaki dan obilazi FOJ je između ostalog i zbog finansijskih istraga koje idu prema premijeru”, kazao je Abazović.

Reagovao je šef kluba Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić navodeći da je Abazović člana porodice Spajića nazvao "lopužinom".

Istakao je da Abazović iznosi privatne stvari Spajićeve proodice, što je kršenje Poslovnika i tražio da mu se izrekne opomena.

Abazović je rekao da ništa uvredljivo nije rekao za Spajićevu familiju, a da je na prošlom premijerskom satu govorio o lopužinama, navodeći da se to ne odnosi na Spajića i na njegovog ujaka Kankaraša.

Spajić je odgovarajući na pitanje Abazoviću od kada poznaje Do Kvona, rekao da je, kako je i ranije obećao, odgovore tražio od Chat GPT-a.

"U nastavku ispunjavam preuzetu obavezu i odgovor prenosim integralno. Nažalost, nisam imao priliku dobro da upoznam Do Kvona, ali znam da je poznat po svojim humorističnim performansima i satiri u društvu. Što se tiče razgovora u Beogradu, vjerovatno bi tema bila vezana za umjetnost, humor ili društvene teme koje su karakteristične za njegovo stvaralaštvo", kazao je Spajić.

Spajić je kazao da se sa SAD, Francuskom, Njemačkom konsultuju na dnevnom nivou oko brojnih pitanja, te da bi volio "da Bog da još takvih šamara", kakve im je navodno uputio Stejt department oko podnošenja amandmana na Rezoluciju o Srebrenici.

Abazović je kazao da vještačka inteligencija ovako odgovara "kad imate premijera kojega ništa ne interesuje".

Istakao je da je Spajić imao sastanke sa Do Kvonom u Beogradu na adresi Topalovićeva 4.

"Moje pitanje za FOJ nije bezveze, pa vas pitam da li ste ikad bili uposlenik ili suvlasnik Fonda Das kapital u Singapuru? Da li ste ikada bili, kada ste iz toga izašli, da li ste toj državi platili porez na dobit, da li poznajete ovoga čovjeka Sindži Kimuru? Da li je taj Fond kupovao tokene tera luna, imate li nekretninu u Singapuru?", pitao je Abazović.

Abazović je rekao da od premijera nije dobio odgovore na pitanja, osim da nema nekretnine.

"Ja sam vam ostavio punu kasu. Vi pokušavate da manipulišete. Protiv vas je podnijeta krivična prijava prije sedam, osam dana. Vi slobodno podnesite protiv mene", kazao je Abazović.

On je kazao da Spajićevi prijatelji u Beogradu i šire, na njegove postupke ne gledaju identično kao on.

Bonus video: