"Tron" dobija treći dio, ponovo će igrati Džef Bridžis

Film je počeo sa produkcijom u Vankuveru u januaru, a Leto igra sofisticiranog programa Aresa, koji je iz digitalnog poslat u stvarni svijet na opasnu misiju, što će obilježiti prvi susret ljudske vrste sa digitalnim bićima

4375 pregleda 0 komentar(a)
Iz filma "Tron", Foto: Printscreen YouTube
Iz filma "Tron", Foto: Printscreen YouTube

"Tron" franšiza dobiće treći dio pod nazivom "Tron: Ares", a gledaoci će ponovo vidjeti Džefa Bridžisa, koji je igrao glavnu ulogu u originalnom filmu iz 1982, prenosi "Deadline".

Glumac koji je imao i sporednu ulogu u nastavku "Tron: Legacy", objavljenom 2010, otkrio je vijesti gostujući u jednm kontaktu.

"Ove subote idem da igram u trećem dijelu 'Tron' priče. Džeret Leto je zvijezda trećeg dijela . Jedva čekam da radim sa njim, divio sam se njegovom radu", kazao je Bridižs.

Film je počeo sa produkcijom u Vankuveru u januaru, a Leto igra sofisticiranog programa Aresa, koji je iz digitalnog poslat u stvarni svijet na opasnu misiju, što će obilježiti prvi susret ljudske vrste sa digitalnim bićima.

Reditelj filma je Joakim Rening, dok su scenario napisali Desi Vigatou i Džek Torn. U originalnom filmu Bridžis je igrao tvorca video igara Kevina Flina, a film je hvaljen zbog vizuelnih efekata i postao je klasik nakon što prvobitno nije prošao naročito dobro u bioskopima.

Bonus video: