Sudije pogurale Hrvatsku, "ajkule" uprkos pobjedi moraju u osminu finala

Evropsko prvenstvo u vaterpolu - Crna Gora na peterce savladala Hrvatsku, naredni rival je vjerovatno Njemačka, u četvrtfinalu čeka Italija

83302 pregleda123 komentar(a)
Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures
08.01.2024. 23:30h
20:15h

Počela je utakmica.

20:05h

Ako Crna Gora izgubi od Hrvatske i bude treća u grupi, potencijalni rival u četvrtfinalu biće joj Italija - drugoplasirana ekipa grupe B.

"Azuri" su večeras poraženi od Mađarske 10:5, pa su Mađari stigli do prve pozicije. S treće pozicije u osminu finala ide Grčka, a s četvrte Gruzija.

Izmjena: 20:12h
20:04h

Crna Gora igra u istom meču kao protiv Španije - prekobrojni su Draško Brguljan i Kanstantin Averka.

Sastav "ajkula": Lazović, Vujović, Perković, Mršić, Mačić, Popadić, Vidović, Đuro Radović, Ukropina, Spaić, Matković, Vasilije Radović, Tešanović.

Izmjena: 20:11h
19:52h

Crnogorski vaterpolisti večeras igraju treći, posljednji meč grupne faze Evropskog prvenstva.

Rival u dubrovačkom Gružu je Hrvatska (20.15), koja bi bila favorit i da nije domaćin, ali "ajkule" vide šansu - baš kao što je to bio slučaj i ljetos na Svjetskom prvenstvo u Fukuoki kada su eliminale "barakude" u osmini finala.

Pobjeda bi Crnoj Gori donijela drugo mjesto u grupi, iza Španije, i direktan plasman u četvrtfinale.

Eventualni poraz bi značio da naša selekcija ide u osminu finala s trećeg mjesta - u borbi za plasman među osam najboljih bi se sastala sa drugoplasiranom ekipom iz grupe C, izvjesno je da će to biti Njemačka.

Izmjena: 20:10h