Njemačka sa prvog mjesta ide u nokaut fazu, Mađarska sačuvala nadu, kraj za Škotsku

Njemačka i Švajcarska igrali neriješeno u Frankfurtu - 1:1. Domaćin sa prve pozicije ide u osminu finala, a Švajcarska sa druge. Mađarska u 100. minutu stigla do trijumfa nad Škotskom - 1:0

80921 pregleda3 komentar(a)
Foto: Reuters
17:08h

Partija šaha prije odlaska na utakmicu.

foto: Reuters
17:06h

Fudbalski savez Albanije saopštio je danas da je Evropska fudbalska unija (Uefa) suspendovala na dvije utakmice igrača reprezentacije Mirlinda Dakua jer je predvodio nacionalističko skandiranje tokom meča protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu.

Albanija i Hrvatska odigrali su u srijedu nerešeno (2:2) u Hamburgu, a navijači obje reprezentacije skandirali su uvredljive i rasističke parole među kojima i: "Ubij Srbina".

Daku je poslije utakmice uzeo megafon i predvodio navijanje.

Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 47.250 eura, a novčano je kažnjen i hrvatski Savez.

16:38h

Kejn se potpisuje na dres jednog mladog navijača.

foto: Reuters
16:23h

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa 28.000 eura zbog incidenata navijača tokom utakmice sa Albanijom na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Savez je kažnjen sa 17.500 eura jer su navijači palili baklje, a sa 10.500 eura zbog bacanja raznih predmeta tokom utakmice u srijedu, prenijela je Hina.

To je druga kazna za hrvatski Savez na takmičenju u Njemačkoj, nakon kazne od 87.875 eura zbog nedoličnog ponašanja navijača na utakmici protiv Španije.

Uefa se ovog puta nije izjasnila o mogućoj kazni za rasističko ili diskriminatorsko ponašanje navijača na utakmici protiv Albanije.

Istraga je pokrenuta nakon što su albanski i hrvatski navijači zajedno uzvikivali: "Ubij Srbina".

16:21h

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će pojačati bezbjednosne mjere na utakmicama Evropskog prvenstva, kako bi spriječila navijače da utrčavaju u teren i dolaze do igrača.

Uefa je navela da će uvesti dodatne bezbjednosne mjere na 10 stadiona u Njemačkoj, ali nije otkrila više detalja.

Tokom sinoćnje utakmice Portugala i Turske (3:0) četvorica navijača su utrčala u teren i stigla do Kristijana Ronalda sa kojim su htjeli da se slikaju. Takođe i poslije utakmice u Dortmundu navijači su pokušali da dođu do fudbalera.

"Svaki upad na teren predstavlja kršenje pravila stadiona i dovešće do izbacivanja sa stadiona, zabranom pristupa svim utakmicama turnira i podnošenjem krivične prijave za upad", navodi se u saopštenju Uefa.

Tokom ostalih utakmica na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, navijači su u više navrata upadali na teren.

16:17h

Navijači Škotske se spremaju za meč sa Mađarskom.

foto: Reuters
15:50h

Francuski fudbalski reprezentativac Orelijen Čuameni rekao je danas da njegov saigrač Kilijan Mbape želi da igra i uz zaštitnu masku u predstojećoj utakmici protiv Poljske na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Francuska u utorak od 18 časova protiv Poljske igra posljednji meč grupne faze na Euru.

"Svi znaju da on zaista želi da igra u narednoj utakmici", rekao je Čuameni novinarima u Paderbornu.

Mbape je slomio nos u prvoj utakmici Francuske na Evropskom prvenstvu protiv Austrije (1:0), kada je udario u rame protivničkog defanzivca Kevina Dansoa.

On je propustio drugu utakmicu u grupi protiv Holandije, a u subotu popodne odigrao je cijeli trening meč.

"Mislim da počinje da se navikava na zaštitnu masku. Naravno, više bi volio da igra bez maske, ali nema izbora. To ništa neće promijeniti, znamo da će biti spreman od trenutka kada istrči na teren", naveo je Čuameni.

Izmjena: 15:56h
15:48h

Srpski fudbaler, Veljko Birmančević rekao je danas da je ekipa "došla do zida" i da će igrači dati sve od sebe da pobijede Dansku u posljednjoj utakmici u Grupi C i plasiraju se u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Fudbaleri Srbije igraju u utorak od 21 čas u Minhenu protiv Danske, utakmicu trećeg kola Grupe C i potrebna im je pobjeda za siguran plasman u nokaut fazu.

"Mi nemamo mnogo opcija, moramo izaći iz zone komfora, došli smo zida, ako želiš naprijed, moraš da pobijediš. Daćemo 100 odsto, mnogo smo naučili iz prethodne dvije utakmice i daćemo sve od sebe da obradujemo navijače. Moramo da pobijedimo, a na koga ćemo poslije ići, to je neka druga priča. Prvo da završimo ovaj dio posla u Minhenu", rekao je Birmančević na konferenciji za novinare u Augzburgu, prenio je FSS.

Srbiji bi za prolaz dalje bio dovoljan i bod, ali ako se poklope rezultati ostalih utakmica, a Birmančević je upitan za te kalkulacije.

"Kada kalkulišeš uvijek izgubiš, tako je u životu, ne treba kalkulisati. Atmosfera je odlična, ništa se nije promijenilo. Važno je da protiv Danske od prvog minuta krenemo kako treba. Mislim da nema igrača koji ovde ne želi da napravi iskorak i sa reprezentacijom postigne rezultat. Moramo svi da pokažemo karakter, a imamo igrače koji su rješavali velike utakmice", rekao je on.  

15:12h

Situacija u grupi A pred posljednje, treće, kolo.

15:11h

Golman Gruzije, Mamardašvili je čuvar mreže sa najviše intervencija na ovom prvenstvu.

14:57h

Najava večerašnjih mečeva

14:56h

Deseti je dan Evropskog prvenstva u fudbalu, danas su na programu dvije utakmice trećeg kola, obje u grupi A, a sastaju se: Škotska - Mađarska i Švajcarska - Njemačka.

Standings provided by Sofascore
Izmjena: 15:13h
14:56h

GRUPA A

Škotska - Mađarska 0:1

Šobot 100.

Švajcarska - Njemačka 1:1

Endoje 28 - Filkrug 90+2

Standings provided by Sofascore
Izmjena: 22:57h