SAD: Odbjegli magarac-ljubimac "uživa u životu" sa krdom jelena

Dizel se tokom šetnje sa gazdom 2019. godine, u blizini jezera Klir Lejk u Kaliforniji, uplašio i otrčao. Višenedjeljne zajedničke potrage bile su bezuspješne, a posljednji put je viđen na snimku sa kamere nekoliko mjeseci kasnije

4646 pregleda 6 komentar(a)
Foto: BBC
Foto: BBC

Magarac, koji je pre pet godina pobegao od vlasnika u Kaliforniji, pronađen je kako „živi punim plućima" sa krdom divljih jelena.

Teri i Dejv Druvri iz američkog grada Oberna, ubeđeni su da je životinja, koju je planinar snimio ranije u junu, njihov ljubimac Dizel.

Par kaže da im je laknulo što je magarac bezbedan, te su odlučili da ga puste da slobodno luta sa novom porodicom po divljini.

Dizel se tokom šetnje sa gazdom 2019. godine, u blizini jezera Klir Lejk u Kaliforniji, uplašio i otrčao.

Višenedeljne zajedničke potrage bile su bezuspešne, a poslednji put je viđen na snimku sa kamere nekoliko meseci kasnije.

„Nekako smo naposletku odustali", rekla je njegova vlasnica za CBS, američkog partnera BBC servisa.

„Jednostavno, nikakvih znakova od njega nije bilo."


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


A onda je planinar Maks Fenel ranije ovog meseca uočio krdo jelena i među njima magarca, kojeg je opisao „srećnog i zdravog", i objavio video na društvenim mrežama.

„Bilo je neverovatno. Konačno smo ga videli. Konačno, znamo da je dobro. Živi punim plućima. Srećan je i zdrav. Osetili smo olakšanje", rekla je Druvri.

Krdo vapita, vrste jelena, udaljeno je nekoliko kilometara od mesta gde je Dizel nestao, u oblasti gde nema divljih magaraca.

„Dve potpuno različite vrste životinja, ali kao takve nauče da se slažu i budu jedno drugome porodica", prokomentarisala je gazdarica.

Druvrijevi su udomili nove magarce posle Dizelovog nestanka i ne planiraju da vrate odbeglog ljubimca.

„Bilo bi gotovo nemoguće uhvatiti ga", rekla je Druvri.

„Sada je zaista divlji magarac. On tamo sada radi ono za šta je odgajan."

Druvari kaže da Dizel ima oko osam godina, te da magarci mogu da žive i do 40 godina.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: