Festival knjiga, humanistike, kulture i umjetnosti

FesK Kotor “Pazi što čitaš!” biće održan u Kotoru od šestog do osmog septembra

1029 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Drugi festival knjiga, humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori, FesK Kotor (FesKK) “Pazi što čitaš!” biće održan u Kotoru od šestog do osmog septembra.

Svečano otvaranje FesKK-a je šestog septembra u 20 časova u Staklenoj galeriji Centra za kulturu “Nikola Đurković”, a tim povodom će u podne biti otvorene dvije izložbe, najavljuju organizatori i obećavaju bogat program.

”Trodnevni multimedijalni program okupiće na jednom mjestu produkciju crnogorskih izdavača, biblioteka, fakulteta, instituta, muzeja, galerija... Pored više promocija izdanja tokom svakog dana Festivala predviđene su dvije izložbe, a povodom Međunarodnog dana pismenosti osmog septembra i okrugli sto na temu ‘Pismenost danas: elementarna, akademska i digitalna’ u organizaciji Gradske biblioteke i čitaonice iz Kotora, koja ovim događajem započinje program obilježavanja 70 godina od osnivanja”, navodi se u saopštenju.

Festival će dodijeti nagrade, a u konkurenciji za nagrade biće knjige objavljene u protekle dvije godine koje ostvaruju važan naučni doprinos, doprinose inovativno-obrazovnoj praksi, kao i vrijedna reprint izdanja stare knjige koje imaju obilježja neprolazne vrijednosti, obrazloženo je u saopštenju.

Uručenje priznanja biće upriličeno trećeg dana festivala, prilikom svečanog zatvaranja FesKK-a.

”Cilj Festivala je da se skrene pažnja na značaj relevantnih sadržaja u izdavačkoj produkciji Crne Gore u oblasti humanistike, kulture i umjetnosti i afirmiše uloga izdavaštva u nacionalnoj kulturi Crne Gore”, dodaju organizatori.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, a u organizaciji Kulturnog centra “Nikola Đurković” po licenci izdavačke kuće HERAedu iz Beograda.

Bonus video: