Zašto pamtiti nasljeđe nesvrstanih?

Umjetnica Ana hoffner (Prvulović) održaće danas predavanje u Podgorici, u Botaničkoj bašti MSU

5503 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Predavanje️ “Umjetnice sa državom/bez države - zašto pamtiti nasljeđe nesvrstanih?” umjetnice Ane Hoffner (Prvulović) biće održano danas u Podgorici, u Botaničkoj bašti Muzeja savremene umjetnosti, u 19 časova.

Ana Hoffner ex Prvulović je istaknuta umjetnica, istraživačica i spisateljica čija praksa istražuje širok spektar tema unutar savremene umjetnosti, studija kulture i kritičke teorije.

“Njeno interesovanje obuhvata pitanja queer identiteta, globalnog kapitala, kolonijalnosti, i politike memorije.️ Koristeći medije poput videa, fotografije, instalacija i performansa, Hoffner istražuje granice tijela, glasa i slike. Njeno djelo se bavi pitanjima identiteta, politike i temporalnosti, pružajući duboku analizu savremene društvene dinamike”, navodi se u saopštenju.

Hoffner je doktorirala Umjetnost u praksi na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču, kao i filozofiju na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču i na Univerzitetu “The New School” u Njujorku.

Izlagala je i predstavljala se širom svijeta, a predavanje u Podgorici održaće kao segment izložbe “Duhovna dekolonijalizacija”, u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti Crne Gore.

Bonus video: