Otac godinama zlostavljao Stalonea

Zvijezda akcionih filmova otvoreno o traumama iz djetinjstva, i tvrdi da mu je sve to pomoglo da stvori jak karakter

5592 pregleda 0 komentar(a)
Silvester Stalone, Foto: Shutterstock
Silvester Stalone, Foto: Shutterstock

Glumac Silvester Stalone otkrio je detalje o prošlosti u novom Netfliksovom dokumentarcu “Sly”, uključujući one o zlostavljanjima koje je godinama trpio od svog oca.

Dokumentarac, koji je emitovan prethodne nedjelje, prikazuje Stalonea i njegov životni put od djetinjstva do uspona u filmskoj industriji, te sadrži intervjue sa njegovim kolegama kao što su režiser Kventin Tarantino i kolega iz akcionih filmova glumac Arnold Švarceneger.

Film je režisirao Tom Zini, a prati priču poznatog Rokija i detalje o njegovom odrastanju u Njujorku i Merilendu, pa i pojedinosti njegovog izazovnog života kod kuće.

Glumac nagovještava da ga je nasilni otac inspirisao na neke od njegovih prethodnih radova.

“Moj otac je bio Rambo u stvarnom životu”, aludirajući na figuru Džona Ramboa čiju ulogu je igrao u istoimenom filmu iz 2008. godine.

“Podigao me je otac koji sve rješava fizički. Kod njega se ništa nije moglo riješiti riječima, samo fizički ultimatum”, prisjetio se glumac.

Opisao je jedan poseban slučaj iz svoje prošlosti u kojem ga je otac kaznio jer je pogrešno jahao konja na polo utakmici.

“Izašao je sa tribina, zgrabio me za vrat, bacio me na pod, uzeo konja i otišao sa terena. A ja sam ležao i razmišljao: ‘Nikad više ne želim vidjeti konja u svom životu’”, ispričao je glumac.

Staloneov brat, Frenk Mlađi opisao je period odrastanja kao veoma napet, rekavši:

“Kod naših roditelja sve je bilo mehanično i tačno kao sat. Bio bih u krevetu i samo bih čuo kako vrište i galame. Tad bih se skamenio, zbog svih tih nasilnih odjeka”, iskren je Frenk.

Međutim, opisujući sebe kao osobu “upoznatu sa pravim bolom”, 77-godišnji glumac za “The Expendables” objasnio je kako je zlostavljanje u djetinjstvu formiralo njegov otporni karakter.

“Mislim da je to jednostavno postalo za mene cilj, u smislu ‘Neću se slomiti’”, tvrdi Stalone.

Bonus video: