„Žene svijeta” Branke Bogavac

Promocija knjige biće održana danas na Cetinju

2311 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Knjiga crnogorske novinarke i publicistkinje Branke Bogavac ”Žene svijeta” biće predstavljena u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje danas u 20 časova. O knjizi će govoriti autorka knjige Branka Bogavac, prof. dr Draško Došljak i književnik Miraš Martinović. Moderatorka večeri je prof. dr Jasmina Tatar Anđelić.

“Treća knjiga iz projekta “U sazvežđu velikana” Branke Bogavac posvećena je isključivo ženama. Njih je dvadeset, sa četiri kontinenta i iz deset zemalja. Tema se sama nametnula zahvaljujući aktuelnoj borbi žena koje su omogućile da se njihov glas bolje čuje, sa određenim zahtjevima za njihova prava i zaštitu u svakom pogledu”, navodi se u najavi Centra za kulturu Prijestonice Cetinja.

Branka Bogavac je rođena u Virpazaru 1937. godine. Gimnaziju je završila u Beranama, a romansku grupu jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu 1964. Na Sorboni je završila slavistiku 1968. godine, a potom i magistrirala. Bila je docentkinja za srpskohrvatski jezik na Sorboni i dvadeset godina je radila kao profesorka u Jugoslovenskoj dopunskoj školi u Parizu.

Bonus video: