Japanska elegancija na Jadranu: Legendarni Sumosan restoran u Budvi

Zamislite ovo: Savršen pogled na Budvansku rivijeru i nevjerovatni japanski specijaliteti koji osvajaju srce i nepce. Legendarni restoran Sumosan, poznat po vrhunskom kvalitetu i sofisticiranom stilu, sada osvaja Budvu i Crnu Goru, u ekskluzivnom Dukley Hotelu & Resort. Spoj vrhunske japanska kuhinje i prestiža na Jadranskoj obali čini pravi raj za gurmane.

25414 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dukley Hotel & Resort
Foto: Dukley Hotel & Resort

Nobu-a više nema, ali legendarni Sumosan je stigao u Budvu

U svijetu gastronomije, samo rijetki restorani uspijevaju da postanu sinonim za elitnost. Zatvaranje svjetskog brenda, restorana Nobu nadomješteno je unikatnim restoranom jednake slave i kvaliteta. Od 1997. godine i otvaranja u Londonu, Sumosan je započeo ekspanziju na međunarodnom nivou, otvorivši vrata u velikim svjetskim gradovima.

Dukley Hotel & Resort
foto: Dukley Hotel & Resort

Lokacija koja oduzima dah

Danas Sumosan nastavlja misiju pružanja izvanrednog kulinarskog iskustva a najnoviji dodatak portfoliju je restoran u Budvi otvoren u junu. Utkan u stijene, obasut šumom i talasima, Sumosan je smješten na izuzetnoj lokaciji u okviru Dukley Hotela & Resorta, sa pogledom koji obuhvata mirno plavetnilo Jadranskog mora i Starog grada Budve. Restoran se ponosi svojim impresivnim položajem na stijenama koje se spuštaju do privatne plaže, stvarajući savršenu kulisu za vrhunski doživljaj.

Dukley Hotel & Resort
foto: Dukley Hotel & Resort

Kuhinja koja osvaja

Izuzetna kuhinja kombinuje tradicionalno japansko umjeće sa modernim kulinarskim tehnikama. Svaki obrok je umjetničko delo, sa jelima koja su pažljivo pripremljena od najkvalitetnijih sastojaka, od kojih su mnogi specijalno uvezeni u Crnu Goru samo da bi finalni proizvod bio autentično kulinarsko iskustvo. Sa posebnim menijem prepunim prepoznatljivih specijaliteta, gurmanski užici iz dalekog Istoka dolaze u savršenom skladu sa savremenim trendovima. Uživajte u finim i mekanim jelima od ribe i mesa mariniranim u japanskim sosevima poput yakitori, teryaki, soja, prepoznatljivim delicijama poput sashimi i sushi ili prosto pitajte ljubazno osoblje da vam preporuči nešto od Sumosan jedinstvene ponude. Raskošan meni namjenjen je onima koji su spremni da plate za nesvakidašnje gastronomsko iskustvo, izvedu prijatelje, porodicu ili partnera ,,na zalogaj” koji je prava eksplozija ukusa.

Atmosfera kojoj ne možete odoljeti

Enterijer restorana sa elegantnim dizajnom koji spaja moderni luksuz sa suptilnim japanskim elementima, nešto je do sada neviđeno. Tokom dana, restoran funkcioniše kao opuštajući plažni klub, dok se uveče transformiše u sofisticirani fine dining prostor. Savršeno pripremljeni koktelima u kombinaciji s laganim ritmovima muzike i poznatim DJ-vima, idealni su za dan na privatnoj plaži ili se, prosto, prepustite nezaboravnom večernjem ambijentu uz pažljivo odabranu muziku i vrhunski servis, prefinjenu atmosferu koja je idealna za romantične noći uz zalazak.

Dukley Hotel & Resort
foto: Dukley Hotel & Resort

Od jula do septembra

Sumosan je restoran sezonskog tipa i ovog ljeta pruža jedinstvenu priliku za doživljaj savršenog spoja luksuzne japanske kuhinje i predivnog ambijenta. Ne propustite priliku da se prepustite nezaboravnom iskustvu na jednoj od najlepših lokacija na Jadranskoj obali. Kao i svi ostali Dukley restorani, Sumosan je je otvorenog karaktera i dostupan za sve posjetioce. Rezervacije su neophodne kako biste osigurali svoje mjesto u ovom ekskluzivnom raju. Dostupne su putem emaila sumosan@dukley.com ili na zvaničnoj web stranici.

Doživite nezaboravne gastronomske avanture i magične trenutke u Sumosanu ovog ljeta!