Detalji su važni: Postoje mirisi koji ubijaju želju za seksom

Intimni trenuci su posebni i zaslužuju da obratite pažnju na detalje, uključujući i mirise koji nas okružuju

17858 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Intimni trenuci između partnera mogu biti delikatni i puni emocija, ali ponekad neprijatni mirisi mogu narušiti atmosferu. S obzirom na to da mirisi igraju značajnu ulogu u našoj percepciji i reakcijama, važno je prepoznati i izbjegavati one koji mogu biti nepoželjni tokom intimnih trenutaka.

Jaki parfemi

Dok neki parfemi mogu biti zavodljivi, pretjerano jaki mirisi mogu biti neprijatni i odvlačiti pažnju. Teški, intenzivni parfemi, posebno oni sa jakim cvjetnim ili mošusnim notama, mogu izazvati glavobolje ili iritacije kod nekih ljudi. Umjesto toga, birajte blaže, suptilnije mirise koji neće nadvladati prirodni miris kože.

Zadah iz usta

Zadah iz usta može biti jedan od najneprijatnijih mirisa tokom intimnih trenutaka. Može biti izazvan različitim faktorima, uključujući lošu oralnu higijenu, određene namirnice ili zdravstvene probleme. Redovno pranje zuba, korišćenje konca za zube i osvježivača daha može značajno pomoći u sprječavanju ove neprijatnosti.

Tjelesni mirisi

Dok prirodni tjelesni miris može biti privlačan, neprijatni tjelesni mirisi mogu biti problematični. Loša higijena, znojenje i nedostatak odgovarajuće njege mogu rezultirati mirisima koji mogu odbiti partnera. Redovno tuširanje, korišćenje dezodoransa i nošenje čistog donjeg veša ključni su za održavanje svježine. Takođe, obratite pažnju na čarape - nije zgorega.

Mirisi jake hrane

Određene namirnice mogu da izazovu neprijatne mirise koji se zadržavaju na tijelu ili u dahu. Na primjer, bijeli luk, luk i određeni začini mogu imati dugotrajan i snažan miris. Kako biste izbjegli neprijatne situacije, pazite na ishranu prije intimnih trenutaka i razmislite o osvježavanju daha ili tuširanju nakon obroka.

Dim cigareta

Pušenje može ostaviti jak i neprijatan miris u dahu, na kosi i koži. Ovaj miris može biti posebno odbojan nepušačima. Ako vi ili vaš partner pušite, razmislite o tome da se osvježite prije intimnih trenutaka kako biste smanjili intenzitet mirisa dima.

Mirisi proizvoda za ličnu higijenu

Neki proizvodi za ličnu higijenu, kao što su losioni, ulja ili sapuni, mogu imati intenzivne mirise koji nisu uvijek prijatni. Birajte proizvode sa blagim, prirodnim mirisima kako biste izbjegli pretjerano jake arome koje bi mogle smetati vašem partneru.

Intimni trenuci su posebni i zaslužuju da obratite pažnju na detalje, uključujući i mirise koji nas okružuju. Prepoznavanje i izbjegavanje neprijatnih mirisa može značajno doprinijeti opuštenijoj i prijatnijoj atmosferi. Pažljiva higijena i promišljen izbor proizvoda mogu pomoći da ti trenuci budu nezaboravno prijatni za oba partnera.

Bonus video: