Šta je 'tihi luksuz'? Jedan od najpoželjnijih modnih izbora

Klasičan izgled je uvijek bio privlačan, ali nikada prije stil 'tihog luksuza' nije bio toliko poželjan

12130 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/deborabrosa
Ilustracija, Foto: Instagram/deborabrosa

Tihi luksuz u modi se odnosi na koncept da se luksuz može izražavati kroz kvalitet, udobnost i jednostavnost, a ne kroz logo-e i brendove koji su očigledno vidljivi. Najvažnije nije to koliko je skupa ili ekskluzivna odjeća ili modni dodatak, već koliko je kvalitetno napravljen, koliko je udoban za nošenje i kako se uklapa u cjelokupnu estetiku i osjećaj pojedinca.

Provjerite koje osnovne stvari treba da imate ako želite da njegujete ovu vrstu elegancije.

Lakovane mokasine

Od svih ravnih cipela, mokasine se najbolje uklapaju u luksuznu estetiku. Tražite stilove koji će dati sofisticirani pečat, bilo da je to dizajnerski logo ili elegantna zlatna kopča, piše Elle.

Čvrsta torba sa ručkom

Kada želite da kompletirate vaše odjevne kombinacije, klasična crna jednostavna torba od kože uvijek će vam dobro doći. Ovdje minimalizujte dodatne ukrase kako bi torba bila što nosivija.

Klasičan sat

Luksuzan sat nije kupovina koju obavljate svakog dana, ali ako ste u poziciji da uložite u jedan sat srednjeg cjenovnog ranga, možete biti sigurni da će ovaj modni dodatak unaprijediti vaše odjevne kombinacije.

Dobro krojene farmerke

Ključan način da izgledate skladno jeste da nosite odjeću koja vam što bolje pristaje. Razmislite o uslugama krojača ili se barem potrudite da isprobate što više veličina i modela da biste pronašli savršenu opciju za vas. Primijenite ovu logiku na sve - od haljina do farmerki - i vaše modne kombinacije će automatski izgledati luksuznije.

Svilena košulja

Svila je jedan od najluksuznijih materijala na tržištu, a jedan od najlakših načina da je integrišete u vaš garderober je kroz kupovinu elegantne svilene košulje.

Jednostavan blejzer

Ležerno krojeni blejzer će dodati momentalni sjaj bilo kom izgledu, time zaslužujući svoje mjesto u bilo kom garderoberu.

Elegantne štikle

Kada su u pitanju cipele, štikle imaju moć da učine da vaše kombinacije izgledaju prestižnije, ali samo ako odaberete pravi par.

Crna haljina

Može zvučati kao kliše, ali zbog svoje sposobnosti da se prilagodi bilo kojoj situaciji i, budimo iskreni, njene vječne privlačnosti, ako ćete da investirate u bilo koju haljinu sa potpisom dizajnera, neka to bude mala crna haljina.

Bonus video: