Još malo modernih jakni za jesen 2024.

Pored jakni od brušene kože, u svijetu mode ima još novosti kojima možete osvježiti jesenji izgled i biti u trendu

951 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Ako postoji sveto trojstvo među jaknama, to su, bar proteklih sezona bili trenč kaput, kožna jakna i preveliki blejzer. Iako su ove jakne za jesen neprolazne i sigurno ćemo ih gledati i u sezoni 2024. godine, napokon je došlo vrijeme da malo promijenimo jesenji izgled i unesemo različitost. Stiže nam 5 novih tredova kada su u pitanju jesenje jakne i neki su od njih krajnje neočekivani.

Modne piste su nam dale pregled stilova kaputa i jakni za sezonu jesen/zima 2024. I ako počnemo da analiziramo revije, od Jil Sandera do Chanela, postaje jasno da jesenje jakne stižu u pet osnovnih oblika:

  • teksas jakne
  • jakne sa leopard printom
  • prsluci
  • blejzeri u svijetlim bojama
  • pelerina i pončo

Teksas jakne i mantili

Teksas jakna doživljava zasluženu renesansu. Bilo da se poigravate sa osnovnim komadima odeće, da nosite komplet džins kombinacije ili samo tražite ležernu jaknu uz svoje mokasine – teksas jakna je odličan izbor. Predimenzionirane, strukirane, mantil jakne ili krop, stilisti su vam zaista ostavili širok izbor. Ipak, Lepota i zdravlje predlaže teksas bomber – to je model koji biraju zvijezde ulične mode ove godine.

odjeća
foto: Pinterest

Jakne sa leopard printom

Akovbas je oduševio povratak animal printova, tačnije leopard dezena, početkom 2024. godine, stiže još jedna dobra vijest – leopardove tačkice će biti još prisutnije. Ovaj print se pojavio na jaknama i kaputima istaknutih brendova kao što su Christian Dior i Balenciaga. A ako želite još smjeliji izgled – dodajte odgovarajuću torbu ili šešir sa leopard printom.

odjeća
foto: Pinterest

Prsluci

U jesen 2024. prsluk postaje glavna odjeća. Prošiveni, pačvork, sa dezenom, kožni, radnički, klasični… to je vaš lični izbor. Funkcionalnost i svestranost prsluka vratila ih je u centar jesenje mode.

odjeća
foto: Pinterest

Blejzeri jarkih boja

Svijetli blejzer nudi savršen sezonski kontrast inače prigušenim tonovima jeseni. Uparite jarko crveni, zeleni ili žuti blejzer sa neutralnom odjećom kao što su farmerke i majica, midi haljina ili odjeća za teretanu. Za dodatnu notu, vežite svoj blejzer neusklađenim kaišem, baš kao na Chanel pisti za 2024.

odjeća
foto: Pinterest

Pelerina i pončo

Nedjelja mode u Njujorku u centar jesenjeg autfita je stavila ogrtač: pelerinu i pončo. Raspon stilova je prilično širok, od pletenih ogrtača i kaputa sa šalom, do ponča od tvida.

odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: