Kompanija One obezbijedila sredstva za nabavku plazma sterilizatora Institutu za bolesti djece

Kompanija One obezbijedila je sredstva za kupovinu novog plazma sterilizatora za potrebe Operacionog bloka Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

13897 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

Direktor KCCG, dr Aleksandar Radović je, zahvaljujući se kompaniji One na donaciji, istakao da mu je veoma drago što je prepoznala misiju te ustanove za kontinuiranim unapređenjem kvaliteta zdravstvene zaštite, sa posebnim akcentom na najmlađim pacijentima.

Dr Aleksandar Radović, direktor KCCG
Dr Aleksandar Radović, direktor KCCGfoto: One

“Svjedoci smo brzom, možemo reći na dnevnom nivou, tehnološkom razvoju, što se pozitivno odražava na sve segmente društvene zajednice. Tehnološka ekspanzija omogućava napredak u svim segmentima naučne djelatnosti, pa samim tim i na medicinsku nauku i praksu. Sa ponosom mogu istaći da KCCG uspješno prati i primjenjuje savremena dostignuća medicinske nauke i prakse čime smanjujemo rizik i druge neželjene posljedice po zdravlje i zdravstveno stanje i pojedinca i zajednice u cjelini. Pored pune podrške nadležnih državnih institutcija u tome nam značajno olakšavaju dobročinitelji naše ustanove kao što je i kompanija One. Cilj nam je zajednički, zdrava populacija. Zajedno možemo postići mnogo više i zajedno možemo unaprijediti zdravstvenu zaštitu naše zajednice”, istakao je Radović.

Državna sekretaraka Ministarstva zdravlja, doc. dr Milena Cojić, uputila je u ime njenog resora izraze zahvalnosti kompaniji One Crna Gora na vrijednoj donaciji, koja će, kako je istakla, značajno unaprijediti rad u operacionom bloku Instituta za bolesti djece.

Državna sekretaraka, doc. dr Milena Cojić
Državna sekretaraka, doc. dr Milena Cojićfoto: One

„Ova donacija je od posebnog značaja jer je dodijeljena ustanovi koja brine o zdravlju i životima naših najmlađih stanovnika, a naši prijatelji iz One-a i ovom prilikom su potvrdili da su društveno odgovorna kompanija, koja ovakvim akcijama daje doprinos poboljšanju uslova zdravstvene zaštite u javnim zdravstvenim ustanovama“, istakla je državna sekretaraka Cojić.

Drago Kažić, komercijalni direktor operacija kompanije “One”
Drago Kažić, komercijalni direktor operacija kompanije “One”foto: One

Drago Kažić, komercijalni direktor operacija kompanije “One”, kazao je da donacija odražava njihovu duboku predanost unapređenju zdravlja naših najmlađih pacijenata, te da ovaj moderni sterilizator ne predstavlja samo tehnološko dostignuće, već i simbol njihove posvećenosti pružanju vrhunske zdravstvene zaštite zajednici.

“Partnerstvo s Kliničkim centrom i podrška Ministarstva zdravlja ključni su faktori koji su omogućili realizaciju ovog projekta, čime smo pokazali važnost zajedničkog djelovanja u ostvarivanju značajnih društvenih ciljeva. Kroz to partnerstvo identifikovali smo ono što je u ovom trenutku najpotrebnije kako bismo zdravstvenim radnicima omogućili pružanje najbolje njege našim malim herojima. Još jednom smo pokazali da zajednica može da računa na nas, jer kompanija One ne pruža samo najbolju i najpouzdaniju mrežu, već i mrežu podrške onima kojima je ta podrška neophodna”, istakao je Kažić.

Ukupna vrijednost sterilizatora iznosi 44.700 € od kojih je 30.000 € obezbijedila kompanija One, dok je preostali dio sredstava obezbijedio KCCG.

Direktor IBD-a, dr Velibor Majić, pojasnio je da se će novi plazma sterilizator u kome se bezbjedno sterilišu medicinski instrumenti i materijali bez ostavljanja toksičnih ostataka, imati veliku ulogu u operacionoj sali Instituta za bolesti djece, ali i šire.

„Pomoću plazma sterilizatora sterilišemo materijal za potrebe Centra za neonatologiju, Odjeljenje intenzivnog liječenja i Operacionog bloka IBD-a, a po potrebi i materijal Operacionog bloka KCCG za adultne pacijente. Svakodnevno se sprovode dva do tri sterilizaciona ciklusa sterilizacije“, kazao je dr Majić.

One
foto: One

Cilj Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore, kako je pojasnila državna sekretarka Cojić, obezbjeđivanje je dostupne, efikasne i kvalitetne zdravstvene zaštite za sve građane, dok pomoć u ostvarivanju tog cilja, kako je navela - ima izuzetnu važnost.

„Odgovoran odnos prema zajednici danas je potrebniji više nego ikada, a kompanija One je i u ovom izazovnom vremenu pokazala da je stabilan oslonac i privredi i građanima, što je vrijedno poštovanja“, naglasila je ona pozvavši istovremeno sve kompanije i institucije da slijede njihov primjer.