Memorial Hospitals Group i Fond zdravstva Crne Gore potpisali ugovor o saradnji

Memorial Zdravstvena Grupacija u Crnoj Gori sklopila ugovor sa Fondom zdravstva Crne Gore, kao sto ima sa još 20 država. U svih 11 bolnica liječenje pacijenata je na najbolji mogući način. Takav tretman dobiće i crnogorski pacijenti.

17915 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Memorial Hospitals Group
Foto: Memorial Hospitals Group

Zdravstvena grupacija "Memorial Hospitals Group" je u Ulici Vaka Đurovića otvorila predstavništvo gdje će se konsultovati sa pacijentima kojima je neophodno liječenje u Turskoj.

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore i Memorial Hospitals Group iz Istanbula potpisali su Ugovor o saradnji, kojim se našim osiguranicima, omogućava korišćenje medicinskih usluga iz domena djelatnosti ove renomirane ustanove, a koje nije moguće obaviti u okviru našeg zdravstvenog sistema.

Zdravstvena grupacija Memorial, sa svojim bogatim iskustvom, donosi značajna stručna znanja i resurse u oblasti medicinske prakse i obuke medicinskog osoblja.

Ova saradnja će omogućiti unapređenje usluge i pristup najnovijoj medicinskoj tehnologiji za naše građane.Takođe će doprinijeti razmjeni znanja i dobre prakse između ljekara specijalista ove dvije države, što će u budućnosti značajno uticati na sam kvalitet zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.

Memorial Zdravstvena Grupacija, jedna od najnaprednijih zdravstvenih grupacija u Turskoj ozvaničila je saradnju između Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i time omogućila pacijentima iz Crne Gore pružanje najkvalitetnije dijagnostike i liječenja iz skoro svih oblasti ove bolnice pocevsi od Centra za Transplantacije bubrega i Centra za Transplantacije Jetre, Onkologije, Nefrologije, Gastroheptaologije, Urologije, Ginekologije, Hematologije, Neurohirurgije, Generalna Hirurgije, Kardiohirurgije, Pulmologije, Kardiologije, Djecija Onkologije, Djecije Nefrologije, Dijecije Generalne Hirurgije.

Predmet ovog ugovora je pružanje svih vrsta dijagnostičkih usluga i usluga liječenja u svim medicinskim oblastima, djece i odraslih koje je Fond upućuje na liječenje.

U buduće će pacijenti iz Crne Gore koje Fond šalje na liječenje u Turskoj sada slati i u Memorial Hospital u Istanbulu.

U Memorial Zdravstvenu Grupaciji prvi put se uradilo nekoliko od operacija i tretmana kao sledece:

  • Prva robotska transplantacija bubrega u Turskoj je izvršena u Memorial bolnici.
  • „Memorial je prva privatna bolnica koja je u martu 2004. godine dobila dozvolu od strane Ministarstva Zdravlja za transplantaciju organa (jetre i bubrega) i srodne laboratorijske usluge.
  • Prva transplantacija jetre sa nekompatibilnim krvnim grupam u Turskoj izvršena je u Memorial bolnici.
  • Prva transplantacija jetre bez krvi, izvršena u Turskoj ,izvršena je upravo Memorial bolnici.
  • Memorial ,prva bolnica u Turskoj s JCI međunarodnim certifikatom o akreditaciji
  • Prvi put u Turskoj izvedeni su zahvati na pedijatrijskom pacijentu , robotska operacija dijabetesa i pretilosti.
  • Prve transplantacije rožnice bez šavova izvedene u Turskoj su izvršena u Memorial bolnici.
  • Šef Memorijal IVF centra, prof. Dr. Semra Kahraman, dozvoljavajući metodu mikroinjekcije trudnoće, ušla je u Tursku historiju medicine .
  • Proizvodnja stanica srčanog mišića iz embrionalnih matičnih stanica izvedena je prvi put u Memorijal bolnici 2004. godine.
  • Memorial je prva bolnica u Turskoj koja je primijenila metode koje zahtijevaju naprednu tehnologiju i bazu znanja poput endoskopske kapsule i endostenta.
  • Memorial Antalya bolnica jedan je i jedini centar za vantelesnu oplodnju (IVF) u Turskoj akreditiran od strane Američkog udruženja embriologa.
  • Laboratorij za tipizaciju i imunologiju tkiva Memorial Şişli bolnice , prvi je privatni laboratorij u Turskoj koju je akreditirala „Europska federacija za imunogenetiku (EFI)“.
  • Laboratorij za vantelesnu oplodnju Memorial Şişli bolnice jedan je i jedini IVF laboratorij u Turskoj koji je akreditiran od strane Instituta za akreditaciju TÜRKAK prema ISO 15189 standardima.
  • Po prvi puta u Turskoj i Evropi urađena je robotska operacija burega kod bebe starosti 2,5 mjeseca!

U Memorial Hospitalu je do sada uspješno liječen veliki broj pacijenata iz Crne Gore i iz regiona zbog činjenice da je kvalitet usluge na visokom nivou i same organizacije prijema međunarodnih pacijenata koji imaju na raspolaganju prevodioca, prevoze na relaciji aerodrom-hotel-bolnica i prevode medicinskih dokumentacija.