Posvećeni unapređenju zdravstvene zaštite u Crnoj Gori i životu po mjeri čovjeka

Farmegra obilježava 25 godina uspješnog poslovanja

16136 pregleda 53 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Farmegra
Foto: Farmegra

Farmegra d. o. o. Podgorica, vodeća kompanija za distribuciju farmaceutskih proizvoda u Crnoj Gori i dio međunarodne korporacije Phoenix Pharma GmbH, s ponosom obilježava 25 godina uspješnog poslovanja, a ova značajna godišnjica pruža priliku da se osvrnemo na poslovni model i filozofiju koja uspješno kombinuje profesionalizam i humanost.

Predani društvenoj odgovornosti

Farmegra je jubilarnu godinu poslovanja obilježila donacijom porodicama djece sa razvojnim poteškoćama, u sklopu svečanosti upriličenoj u organizaciji Ženskog kluba Skupštine Crne Gore. Ova donacija naglašava predanost kompanije ranjivim kategorijama društva, čime se kompanija Farmegra kontinuirano vodi tokom dugog perioda svoga poslovanja, postavši oslonac i partner značajnim društveno angažovanim projekatima.

„Naša poslovna kultura temelji se na stalnom unapređenju zdravstvene zaštite i podršci ranjivim grupama. Distribucijom visokokvalitetnih farmaceutskih proizvoda i društveno odgovornim djelovanjem, nastojimo da poboljšamo kvalitet života svih naših sugrađana”, izjavila je CEO Farmegre Branislava Raičević.

Svečano donatorsko veče Ženskog kluba Crne Gore
Svečano donatorsko veče Ženskog kluba Crne Gorefoto: Farmegra

Podrška i oslonac ranjivim grupama i progresivnim idejama

Kompanija Farmegra s ponosom ističe i dugogodišnje partnerstvo s humanitarnom organizacijom „Budi human”, koja pomaže porodicama djece sa izazovima u liječenju, kao i saradnju sa Dnevnim centrom za mlade sa smetnjama u razvoju „NVO Pružite nam šansu” i Specijalnom olimpijadom Crne Gore. Farmegra je i partner organizacije „Dobar život”, te kampanje „Živjela” koja se bavi problematikom smanjenja broja djevojčica u Crnoj Gori, u okviru koje je kod nas i u Evropi prikazivan film „Sine!” takođe pod pokroviteljstvom kompanije, a javnost ove jeseni očekuje i regionalno jedinstvena enciklopedija za djevojčice svih uzrasta „Recepti za djevojčice sa klikerima”! Podržavajući domaće stvaraoce, iz kompanije ističu i značaj upotrebe recikliranih materijala u dizajnu te podršku nagrađivanom brendu MIĐU, ovogodišnjim učesnikom prestižnog Paris Design Week povodom svjetske izložbe pod nazivom „1000 vaza”. Ističu nastojanje da budu od značaja upravo onima koji dijele njihovu viziju da uspjeh obedinjuje profesionalni i ljudski pristup, te da stoga svi kompanijski angažmani imaju visok i dugotrajan nivo i značaj, prevazilazeći lokalne i sve druge izazove i poteškoće.

Osvjedočena izvrsnost u poslovanju

Farmegra od 2014. godine posjeduje GDP sertifikat za dobru distributivnu praksu. Od 2009. godine kompanija kontinuirano održava ISO standarde kvaliteta i usavršava industrijske standarde. Ove godine Farmegra je dobila AEO status ovlašćenog privrednog subjekta, što predstavlja najviši stepen saradnje sa Upravom carina u skladu sa EU standardima.

„Kao članica Phoenix grupacije, ponosni smo na našu ulogu u digitalnoj transformaciji zdravstvenog sektora u Crnoj Gori. Naša misija je isporuka zdravlja kroz dugoročne partnerske odnose s kupcima i dobavljačima. Kontinuirano optimizujemo naše poslovanje kako bismo pružali usluge na održiv način”, dodala je Raičevićeva.

Branislava Raičević, CEO Farmegre
Branislava Raičević, CEO Farmegrefoto: Farmegra

Vizija budućnosti

Farmegra teži stalnom napretku i inovacijama u operativnom poslovanju kroz edukaciju zaposlenih i analizu tržišta, zalažući se za razmjenu znanja i najboljih praksi unutar zdravstvenog sistema, s ciljem stvaranja dugoročne vrijednosti za buduće generacije.

„Ljudi su naš najveći resurs i snaga, a upravljanje znači poticanje na kreativni razvoj i ličnu odgovornost. Naša filozofija da profesionalno i ljudski idu zajedno vodi nas već 25 godina i tako ćemo nastaviti i ubuduće”, zaključila je Raičevićeva, uz izraz zahvalnosti zaposlenima za svakodnevni nesebični trud i posvećenost, te partnerima za saradnju i doprinos zajedničkom uspjehu i rezultatima.

„Zajedno gradimo život po mjeri čovjeka”, poručila je.

Miđu vaza kao komadić umjetnosti u farmaciji, Paris Design Week, ”1000 vases”
Miđu vaza kao komadić umjetnosti u farmaciji, Paris Design Week, ”1000 vases”foto: Farmegra