Rješenje problema proširenih vena uz tim vrhunskih stručnjaka

Proširene vene predstavljaju čest problem koji pogađa mnoge ljude, izazivajući ne samo estetske, već i ozbiljne zdravstvene poteškoće. Simptomi poput bola, oticanja, grčeva, peckanja i osjećaja težine u nogama mogu značajno smanjiti kvalitet života.

6558 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Poliklinika i bolnica Konzilijum nudi vrhunske medicinske usluge za dijagnostiku i liječenje proširenih vena, oslanjajući se na najmodernije tehnologije i dugogodišnje iskustvo stručnjaka.

Prvi korak ka rješavanju problema proširenih vena je detaljan pregled i konsultacija. Samu procjenu I stanje vena će utvrditi ljekar ultrazvučnim pregledom na aparatu najnovije generacije. Na osnovu detaljne analize, naši tim će preporučuiti najadekvatniji tretman, prilagođen individualnim potrebama svakog pacijenta.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Da bi pacijent dobio sveobuhvatan pregled, pored tima ljekara vaskularnih hirurga, angiolog sa dugogodišnjim iskustvom i praksom će obaviti detaljnu dijagnostiku.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Izbor terapije zavisi od specifičnosti slučaja, uključujući stepen proširenih vena, simptome, generalno zdravstveno stanje i lične preference pacijenta. Konsultacija sa specijalistom za vene (vaskularni hirurgom) je ključna za određivanje najadekvatnije metode lečenja. U nekim slučajevima može biti potrebna kombinacija različitih tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati.

Klasična operacija vena, poznata kao stripping, uključuje hirurško uklanjanje oštećenih vena. Ova metoda može da zahtijeva opštu ili regionalnu anesteziju i obično uključuje duži oporavak. Dugogodišnja upotreba i brojne studije potvrđuju efikasnost metode. Zahtijeva duži period oporavka, često nekoliko nedelja. Postoperativni bol i otekline mogu biti značajni.

Laserska operacija ili endovenska laserska terapija (EVLT), je minimalno invazivna alternativa koja koristi lasersku energiju da zatvori bolesnu venu. Postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, a oporavak je brži i sa manje nelagodnosti u poređenju sa klasičnom operacijom.

Da zdravlje bude na prvom mjestu!

POLIKLINIKA I BOLNICA KONZILIJUM - LIDER ZA ZDRAV I KVALITETAN ŽIVOT.

Informacije i zakazivanje: 020/ 650-660 I 067/650-670

Skadarska broj 2.

( Poliklinika i bolnica Konzilijum )