Mladost protiv tradicije na Trešnjici, Sutjeska želi da ostane na vrhu

Ukupno 16 mečeva odigrali su Zeta i Mladost na Trešnjici - domaćin je dobio 11 puta, uz pet remija, a Mladost još traži pobjedu
76 pregleda 2 komentar(a)
Dečić - Budućnost, Mladost - Iskra, Foto: Boris Pejović
Dečić - Budućnost, Mladost - Iskra, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.09.2017. 08:30h

Mladost će pokušati da prvi put u novojoj istoriji savlada Zetu na Trešnjici, u jednom od derbija Telekom 1. CFL.

Ukupno 16 mečeva, u prvenstvu ili Kupu, odigrala su dva tima na stadionu Zete u samostalnoj Crnoj Gori - domaćin je dobio 11 puta, uz pet remija, a Mladost još traži pobjedu.

A trener Mladosti, nekadašnji strateg Zete Dejan Vukićević, ponudio je još jedan interesantan podatak:

"Nikada kao trener Zete nisam pobijedio Mladost na Trešnjici!"

Dvije tradicije

Između te dvije tradicije, tražiće se pobjednik duela - ko osvoji tri boda, biće najbliži pratilac vodećeg dvojca, Sutjeske i Budućnosti.

"Ovo je jedno od najzahtjevnijih gostovanja u cijeloj ligi, malo ko može da se naigra na Trešnjici. Respektujemo protivnika, ali vjerujemo u naš kvalitet, vjerujemo u ono što radimo. U potjeri smo za bodovima i sigurno nećemo igrati na remi - pokušaćemo da se u diretnom duelu sa ekipom koja pretenduje na vrh nametnemo da terenu, da ostvarimo pobjedu", kazao je Vukićević.

Nakon lošeg starta, Mladost kao da je uhvatila formu - Iskru je prošle subote savladala 2:0, a u srijedu, u Kupu, upravo Zetu - sa velikih 4:0.

"Negdje iz svog iskustva znam da timovi koje vodim pravu formu hvataju tek oko 5. ili 6. kola. Ubjedljiva pobjeda protiv Zete u Kupu nam je sigurno ulila dodatno samopouzdanje", istakao je Vukićević.

Kako su se, maltene, već oprostili od Kupa, izabranici Dejana Roganovića usmjeriće sve raspoložive snage na današnji duel.

"Igramo protiv kvalitetne ekipe Mladosti, ali igramo i na svom terenu, pred našim navijačima - kazao je Roganović, koji je ubijeđen da će današnji meč biti sušta suprotnost od onog u srijedu.

"Siguran sam da igru iz prvog poluvremena duela na Starom aerodromu više ne možemo da ponovimo.

Sutjeska čuva vrh

Lider prvenstva, ekipa Sutjeske, sačuvala je 0:0 u srijedu u Pljevljima u prvom meču 1/8 finala Kupa, a prije nego što se kraj Bistrice odigra revanš, izabranici Nikole Rakojevića pokušaće da pobijede Rudar - u prvenstvu.

"Prije svega, očekujem da odigramo puno bolje nego u Pljevljima u Kupu. Ako budemo na nivou, siguran sam da ćemo slaviti pobjedu. Moramo da se čuvamo kontri Rudara, ali je domaći teren naša velika prednost", kazao je bek Sutjeske Miloš Vučić.

Rudar nakon šest kola ima po tri pobjede i poraza - tri boda je dobio kući, tri puta izgubio u gostima.

"Mislim da je vrijeme da počnemo da donosimo bodove sa gostujućih terena. Nakon Kup utakmice još detaljnije smo upoznali protivnika, ali se i uvjerili u ono što smo već znali - da se radi o skupu kvalitetnih pojedinaca, od kojih mnogi u svakom trenutku mogu da riješe meč", kazao je defanzivac Rudara Stevan Reljić..

Bonus video: